Videti jedan post
Star 04.07.2013, 12:35   #72
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Aco vratice se... mora da se vrati. Trend je krenuo polako ali sigurno u pravom smjeru. Po civilizovanim sredinama Balkana se pojavljuje sve veci broj pravih, zivih orkestara jer je ocigledno, publici dosta prevare. Onaj ko treba kvalitet, taj ce i da plati. Prijatno sam se iznenadio ove godine na svom kratkom poslovnom boravku na Balkanu. Zasao sam u nekoliko restorana koji su na glasu i uvijek me je docekao trio ili kvartet koji iskljucivo svira akusticne instrumente. Jedina elektronika koju su imali, bilo je nesto malo ozvucenja koje je tu tek da i onaj najudaljeniji gost u sali cuje sta se svira, a ne kao sto je inace postalo uobicajeno, da gostima skidaju gace svojim watima i decibelima. Naravno da ce ova "kontrarevolucija" potrajati malo duze ali... vazno je da je pocela. Ovakavi prizori su samo prije desetak godina bili nezamislivi. Nemam nista protiv elektronike, od nje zivim ali u nekim razumnim okvirima treba i nje da ima, kao sto je to bio slucaj i prije ove najezde One Man Band prevaranata, kojima su najvaznije tri komande na instrumentu, Start, Stop i eventualno Transpose, ako se uopste usude da nesto i odsviraju. Prirodni proces selekcije ce vec da odradi ostalo sam od sebe. Ovi "DJ" muizicari ce i dalje postojati ali ce "zivotariti" sa svojim sundom, negdje na ivici bezdana svog sunda.
tranzit je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
acakasper (06.12.2013)