Videti jedan post
Star 06.07.2013, 02:29   #782
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Sve sam uradio u Nuendu,Evo objasnicu postupak snimanja.Prvo snimim ritam sekciju zajedno(Bubanj,Bas,Kontra gitare,ima ih dve u ritmu)i odsviram tiho sa stringsom malo harmonije,to mi je kao postapalica jer ujedno pevam ali pevanje ne snimam.Onda sam nasnimio prvo forspile,sa tri instrumenta,dve harmonike i Klarinet.Posle sam odsvirao klarinetom pilot pevanje.Onda sam otpevao prvi glas,pa drugi.Posle ide tkz.coktanje harmonikom i na kraju sam snimio stings,lezeci.Ja mislim da je to sve sto sam radio na ovoj poslednjoj pesmi Ljubav mi srce mori.Pevanje se snima suvo pa sam dodao reverb iz nuenda,bilo je tu malo i filtriranja instrumenata itd itd,ne mogu da se setim sta sam jos radio.Da,panorame sam ispomerao i dobio ovakav rezultat.Za pocetak ja sam zadovoljan.Nesto od traka sam i normalizovao.

U sustini potrosio sam oko 5 sati na ovaj rad.Za jedan demo snimak sasvim solidno vreme,ni mnogo ni malo.

Naravno koristio sam i vec sredjene boje i neke efekte iz Rolanda BK-5 i to mi je svakako olaksalo rad i skratilo vreme snimanja.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od yamahapassion Pokaži Post
Neso jesi ovu tercu u zadnjem snimku naknadno otpevao ili si uradio sa nekim programom?
Ovo je vec veli kompliment za mene.Ja sam odpevao tercu,naravno iz prve,nije bilo nikakvog nasminkavanja.Tercu pevam ceo zivot a treci glas bar 20 godina tako da mislim da cak bolje pevam tercu nego prvi glas.

Promijenjeno od nesaband (06.07.2013 u 02:43 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
nesaband je offline   Reply With Quote