Videti jedan post
Star 19.07.2013, 22:28   #14
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od NordX Pokaži Post
Gospodine Tranzit. Ja posedujem AKG D88S,sta mi mozete reci o njemu,da li da menjam ili ne?
Zasto bi mijenjao ? Sta bi uzeo umjesto njega ? Shure SM58 ili... ? Ne bi nista dobio, izgubio bi i to dosta. Nemoj da te vara cijena. D88S se sa lakocom moze mjeriti sa SM58. Meni licno vise odgovara. Ima veoma uravnotezen sound, sto ce reci, diferencirane bass frekvencije i kristalno jasne visoke, a da pri tom ne nervira sa nekakvim metalnim srednjim opsegom. Mekan ali konkretan sound. Veoma je otporan na mikrofoniju radi svoje supercardioid (super-bubreg) karakteristike, pa je tu dosta bolji od SM58 koji ima nesto siru karakteristiku (cardioid). Imam ih par komada i koristim ih u najrazlicitije svrhe. Od vokala, pa do ozvucavanja akusticne gitare, harmonike, pa cak i duvaca. Mnogo sounda za malo novca. Mene je D88S ubijedio, ne znam zasto nije tebe i zasto bi mijenjao. Ne mijenjaj to jer da bi dobio imalo bolji sound, morao bi da izbrojis bar tri puta vise novca. Znam da vas sve iritira relativno niska cijena i ono "made in China" ali zatvorite oci i otvorite usi i onda ocijenite kvalitet mikrofona. Kladim se da ce se najveci procenat uhvatiti za D88S prije nego za SM58.
tranzit je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
NordX (19.07.2013)