Citat:
Originalno postovano od NordX
Gospodine Tranzit. Ja posedujem AKG D88S,sta mi mozete reci o njemu,da li da menjam ili ne?
|
Zasto bi mijenjao ? Sta bi uzeo umjesto njega ? Shure SM58 ili... ? Ne bi nista dobio, izgubio bi i to dosta. Nemoj da te vara cijena. D88S se sa lakocom moze mjeriti sa SM58. Meni licno vise odgovara. Ima veoma uravnotezen sound, sto ce reci, diferencirane bass frekvencije i kristalno jasne visoke, a da pri tom ne nervira sa nekakvim metalnim srednjim opsegom. Mekan ali konkretan sound. Veoma je otporan na mikrofoniju radi svoje supercardioid (super-bubreg) karakteristike, pa je tu dosta bolji od SM58 koji ima nesto siru karakteristiku (cardioid). Imam ih par komada i koristim ih u najrazlicitije svrhe. Od vokala, pa do ozvucavanja akusticne gitare, harmonike, pa cak i duvaca. Mnogo sounda za malo novca. Mene je D88S ubijedio, ne znam zasto nije tebe i zasto bi mijenjao. Ne mijenjaj to jer da bi dobio imalo bolji sound, morao bi da izbrojis bar tri puta vise novca. Znam da vas sve iritira relativno niska cijena i ono "made in China" ali zatvorite oci i otvorite usi i onda ocijenite kvalitet mikrofona. Kladim se da ce se najveci procenat uhvatiti za D88S prije nego za SM58.