Videti jedan post
Star 29.07.2013, 10:56   #2
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Za plakanje i kukanje, tuga golema. Vjerovatno sam malo "dublje" u svoj toj prici jer sam "posmatrac iz prvog reda", posto mnoge moje blize kolege, vrsni muzicari iz iste generacije (vrlo matore), sa zavrsenim konzervatorijumuma, akademijama i slicnim obrazovanjem a uz to i ogromnim iskustvom, sviraju za neku crkavicu, za mrvice ispod stola, koje su ostale poslije ovih, gore navedenih, gusara i razbojnika na muzickom bojnom polju. Razlika u znanju izmedju te dvije grupe je astronomskih razmjera, a razlika u novcu koji zarade nikakva, pa cak i u korist tih strvinara, bogohulnika, spodoba, mutanata i mracnih utvara Hada. Njihova sva umjetnost se sastoji u brzini pronalazenja odgovarajuceg midi filea ili audio matrice i spretnosti prstiju da pravovremeno pritisnu Start/Stop i Transpoze komandu.
Ne znam, niti mogu da predpostavim da li je ova mladja generacija muzicara svjesna tog zla. Umjetnost je dar Boziji koji u sebi nosi samo mali broj ljudi. Tehnologija je medjutim, poremetila prirodne granice i norme, pa su i oni polugluhi u stanju da od sebe nacine iluziju umjetnika i tako je prikazu razularenim, polupijanim i polunadrogiranim masama, koje se u transu ljuljaju ispred njih po raznim bircuzima bijelog svijeta, sto je ovima naravno, jos veci podstrijek za jos vece "poduhvate". Tome nema kraja. Znajuci sve ovo, opet se nadje poneki pametnjakovic, koji ce krenuti da brani ovu sablast i neman. Kako onda covjek da ne "premlati", kako da ne "ubije" svaku celiju jer takvi ljudi nemaju drugi valjan razlog postojanja, osim da napune i isprazne sopstvenu guzicu. Zivotinje su daleko plemenitije i humanije od te Full Playback populacije.
tranzit je offline