Videti jedan post
Star 07.08.2013, 02:30   #9
sale_band
6. sekretar SKOJa

Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
sale_band befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pusio sam nekih 15 godina kao "chifut" i evo vec peta godina ne palim... Odluku da prestanem je inicirala moja trgodisnja cerka kad mi je jednom prilikom, videvsi me sa cigaretom, rekla "tata, ti ces da umres od cigara..." Sto je u meni pobudilo lavinu razmisljanja.

Mimo toga, poceo sam strasno da kasljem, pogotovo nocu. Ujutru kad bih ustao osecao sam kao da su mi pluca izgorela od silnih cigareta ali nisam bas mogao da se odreknem tog "zadovoljstva" tek tako. Slucajno sam saznao za tablete zvane "Champix" od nekih prijatelja i prvom prilikom pitao doktorku za njih. Rekla mi je ako si ovisnik, pomoci ce, ako pusis samo onako iz navike, nece pomoci.

Uzeo sam i krenuo redom po jednu ujutru i navece. Posle dve nedelje sam primetio da pusim samo kad vidim da je neko drugi zapalio a u medjuvremenu se i ne setim cigarete. Trece nedelje sam odlucio, kad je vec tako, da pokusam da ne palim nikako. Bilo je nezgodno prvih 4-5 dana jer nisam znao sta cu s rukama kad bi sedeo negde gde svi puse uz kafu, pivu itd, ali je proslo.
Tablete sam i dalje nastavio da trosim sve do kraja (4 meseca)
Sad mogu slobodno reci da se osecam kao da nikad nisam zapalio u zivotu i nemam ni jedan promil zelje za cigaretom. O tomo koliko se fizicki bolje osecam necu ni da pisem...
sale_band je offline