Ja imam slićnu, malo jaču harmoniku Excelsior "Anconu" 920 (talijani su 1924. g. u New Yorku osnovali tvrtku za izradu harmonika Excelsiola, koju su 50-tih god prošlog stoljeća vratili u domovinu i u Castelfidardu otvorili Excelsior).
Za nju sam dao prije 8 godina (2004.) auto u zamjenu 1 za 1 (Ford Ecsort RS Turbo 136 PS).
Harmonika je fenomenalna, glasna, 4-glasna sa 120 basova, kabinka .
Ima 11+6 registara. Svojedobno sam dobivao ponudu za nju od 3.000 €. Imam i Dalappu i ništa nije slabija od Dalape, čak se Excelsiorka puno bolje i jasnije čuje kad je ozvučena.
Inaće gledaj da nabasaš na Excelsior 980, pravu kabinsku baritonku s kojom se ne može mjeriti niti jedna talijanka u tom segmentu, no kako je Tranzit napisao to su jako skupe harmonike i cjena od 6-7 tisuća eura je niži prosjek, i bit češ jako sretan da ju dobiješ ispod te cijene.
Model 911 je 4-glasna harmonika od 120 basova, 9+3 registra, lagana, s plitkom i brzom tipkom. Ako ima ugrađen MIDIVOX, vrijedi između 1.500 -2.000 €. Zahvalna i dobra harmonika.
Dodato:
Da se nadovežem, da te ne zbuni mojih 9+3 registra jer ti na slici svoje harmonike imaš 11 regstara s desne strane. U stvarnosti ima samo 9 glasova jer se 2 glasa dupliraju, tj na mašinici imaš u gornjem i doljnjem djelu 2 puta isti ton (nisam siguran, ali mislim da je dupliran basson i organ registar). Ne znam da li sam se dobro izrazio, plus imaš master registar (jedini 4-glasni) koji vuće na kabinu, ali to nije prava kabina iako je zvuk ljepo prigušen i jasan kao na pravoj kabini.
Promijenjeno od kreso (08.08.2013 u 12:14 sati)
Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
|