Videti jedan post
Star 15.08.2013, 14:44   #4
AcaG600
Ovaj baš voli da kuca

AcaG600's Avatar

Registrovan/a dana: 05.01.2012
Mjesto: Kruševac
Downloads: 130
Uploads: 14
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 117 puta u 110 Postova
Instrumenti: Roland VA-5 expanded ZIP & KORG X5D ; DELL Inspiron 15 3521 + Kontakt 5 + MIDI + Samples
Interesi: Klavijature, računari...
AcaG600 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
AcaG600 pošalji poruku preko MSN messengera AcaG600 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Prvo sto ovde po mnogima neces dobiti, ma koliko se to krilo u javnosti ovde je to sto sviras sa midi fajlovima, a forum da ne kazem da ne podnosi fajlase, jer imas sad dosta teme o tome u kojima se "gubi" posao zbog fajlasa, i da znaju nece ti reci....Ali bukvalno....Jer nije isto kada neko svira 2,3,6 sata za klavijaturom i neko ko sedi tu cisto da bi sedeo i pusta fajlove od pesama....Koja je razlika da uzmes da pustis mnogobrojne mixeve sa youtube-a koji po 1h traju i tako par mixeva i ti zavrsi svirku, a uzeo si pare, a onaj ko stvarno svira sedi kuci i psuje sve po spisku sto ne svira....Msm realno....Meni to nije problem, jos sam mlad, i nisam veoma aktivan po svirkama da bi mi to nesto pravilo problem (mozda kasnije ako krenem koliko toliko tezgaroskim putem), ali sad mi to nije problem....Msm, ovo pricam realno, i velika vecina ce se sloziti odavde, ali takva je situacija....Jbg....No, da se vratimo nazad, jer nije ni vreme ni mesto, a ni tema za ovu pricu....Cisto mi to palo na pamet ovako na prvu....E sad....Ovo sto ti hoces, mozda i moze da se izvede, ali evo ti kakva je situacija kod mene....Tj. na oba rolanda koja sam imao i trenutno kog imam je da: Kada pustis midi fajl, desna ruka ti prelazi u "tihi klavir" i sve opcije Lock ti budu "obrisane" da tako kazem....Znaci, iako si ih na pocetku zakljucao, one se gase....Bar je slucaj kod mene bio, sto znaci, da ako hoces da menjas boju, ona ti uzima posebno efekte za svaku boju i bude tisa ili glasnija....I na prethodnom G600 i sad na VA je ista situacija....Znaci, desna ruka je tiha i gase mi se lock opcije i nzm koji nacin postoji da to radi, a mislim da nece tako lako ici, jer midi je zamisljen da ti on pusta vec te midi fajlove, a arranger mod ti je zamisljen da imas sve tvoje i sam sviras....Msm logicno....E sad sto ti hoces da ubacis jos tvoju desnu ruku (a neznam sta ce ti, jer sigurno ne sviras bolje od kvalitetnog midi fajla) to oni nisu bas tako zamislili....Sto kaze kolega @tranzit, midi u tim godinama je postojao cisto da bi pustao fajlove, sto je to moguce....Sad na VA imas Live transpose npr ili tako neke opcije koje pomazu, tj. neka poboljsanja u odnosu na G1000 naprimer, ali opet nije to na nekom vrhunskom nivou....Tako ti je kod svakog Rolanda, mozda izuzetak postoji sa novijim GW8, G70 i E80, ali sa ovim pre VA sigurno ne....Toliko od mene Pozdrav
megane (15.08.2013)