Videti jedan post
Star 18.08.2013, 18:29   #63
Boris Nezirovic
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 18.08.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Boris Nezirovic ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard Kako praviti terce na PA800?

Pa za mene je lako napraviti bilo koju tercu ,...Znaci trebas i samo ozes od semplova kao na primer ubacio si multi semplove razne a ti zelis tercu od harmonike kabine a i solo....najbolje je raditi je na user drum kao sto menjas pedale i snare i druge udaraljke ubacis semplove od kabine i iskoristis na svaku dirku samo jedan layer od sounda....radi dinamike na user drum sekciji mozes staviti jedno preko drugog nekoliko semplova ali najlakse je kada uzmete layer 1 panoramu na sredinu i se parametre na sredinu ili nulu....ako radite na primjer adur terce za pjesu :Nije ovo Moja noc rumba....pocinjete od prve dirke na klavijaturi koja je c ali posto se c ne nalazi na A dur skali preskocite C I Ne stavite nista na C1,..../Pocinjete sa Cis1, pa namesto Cis1 Stavljate E, Pa na mjesto D, Stavite F sample i tako dalje citava klavijatura samo tercu,....Razmisljate na prvi ton a ubacujete tercu samo tercu! Kad zavrsite sa tom a dur skalom u terci naravno preskocite sve tonove koji se ne nalaze u terci tako sto cete staviti prazan sample,....obavezno sniite taj terca drum u user drum i date mu ime,...nemojte slucajno koji dio bubnja da ostavite na skali!
E sada idete u performance i nadjete tu kabinu stavite je na broj UPER1, a Drum Tercu na Uper 2,..../i napravite remix malo smanjite tercu i podesite oktave tako da zvuci dobro,....to vam je sve,....ako imate neko pitanje oko seplova, Ritmova itd ja vam hocu i ogu pomoci,...inace sam skoro 15 godina korg ljubitelj i preporucio bih ga svima,...
Boris Nezirovic je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio Boris Nezirovic za ovaj koristan post:
Ziss (25.08.2014)