Citat:
Originalno postovano od mladen.lav
Ni pa600 nema odvojene prelaze i isto ima jednu tipku za sinhro start stop pa se masivno kupuje. ... recimo pa600 ima jako slabu tipku slicnu kao i pa500
|
Tačno da se Pa600 masovno kupuje iz razloga što je zvuk , RAM memorija, i sve ostalo što nudi spram cene ( koliko je nekada koštao Pa500) best buy trenutno. Što se dirke tiče, Pa500 nema opruge već su dirke spojene ( svaka oktava zasebna... bez opruga) taklo da je razlika velika. Što se tiče klimavosti i same dinamike, naravno da ima zamerki ali je dirka više poput Pa800 nego Pa500. Tu su se kolege na forumu mislim složile oko toga.
Uglavnom znaš koje su prednosti i mane Pa900, mišljenja dirki jesu relevantna. Svako ima svoj ukus. Ne bi trebalo to da ti je presudno. Nema odvojene funkcije kao Pa600 upravu si ali je Pa600 skoro za 700 e jeftiniji, zato se masovno kupuje. Pa900 je naslednik Pa800, sa takvim real time funkcijama, mislim da ,,koprgovci" nisu zadovoljni. Uključiće se i ostale kolege u diskusiju nadam se one koje imaju Pa900, iako sam ga samo probao u prodavnici muzičkih instrumenata, nisam osetio razliku dirki ili pak nisam razmišljao o tome jer me je 100% podsećao na Pa600 koji imam i bio sam veoma besan i razočaran. Stvarno nemam ništa pozitivno da napišem o njoj s obzirom da sam već vlasnik pomenute Pa600 i da na mene nije Pa900 ostavio utisak nekog značajnog poboljšanja u svakom smislu te reči.