Kolega,Mladen lav,mislim da kompolikujes bez potreba.Ne poznam trenutno klavijaturu kaoja nema vec negde uradjenu tercu,pa zasto bi je ti sam pravio kad ima za 99%pesama sve vec uradjeno.Treba samo da malo pronjuskas po forumu i ovde ces ih naci!
Ako bas hoces da neku doteras,onda od gotove ispravi samo tonove koji ti trebaju,ali pre toga moras znati bar osnovnu gradju terci a to ne mozes nego nauciti i nije uopste komplikovano.Nauci(a mislim da znas vec) sta podrazumeva interval terca pa ces znati koja ti treba,u stvari koji ton ti treba,a pre toga moras znati dursku i molsku skalu u zeljenom tonalitetu(prepostavljam da i to znas).Promeniti je mozes u programu(mislim da i cakewolk ide)ili u samoj klavijaturi.Ja dok sam imao korgaX5d sam sam prepravljao a mislim da je isti princim i na TR,nisam nikad probao-imam gotove,pa ako neka i ne odgovara za jednom mesecno sviranje te pesma bas i ne moram sa tom da sviram.
Uglavnom tranzit ti je dobro rekao,a ti moras reci u kojoj bi klavijaturi pravio a moras naucviti npr:kojo je terca od tona "F" u G-m skali,jednu naucis i primenjivas na sve ostale.
Promijenjeno od VUNIMRAV (07.09.2013 u 10:32 sati)
|