Tema: Gradja terci
Videti jedan post
Star 07.09.2013, 10:28   #13
VUNIMRAV
Kao kod kuće

VUNIMRAV's Avatar

Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
VUNIMRAV ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kolega,Mladen lav,mislim da kompolikujes bez potreba.Ne poznam trenutno klavijaturu kaoja nema vec negde uradjenu tercu,pa zasto bi je ti sam pravio kad ima za 99%pesama sve vec uradjeno.Treba samo da malo pronjuskas po forumu i ovde ces ih naci!
Ako bas hoces da neku doteras,onda od gotove ispravi samo tonove koji ti trebaju,ali pre toga moras znati bar osnovnu gradju terci a to ne mozes nego nauciti i nije uopste komplikovano.Nauci(a mislim da znas vec) sta podrazumeva interval terca pa ces znati koja ti treba,u stvari koji ton ti treba,a pre toga moras znati dursku i molsku skalu u zeljenom tonalitetu(prepostavljam da i to znas).Promeniti je mozes u programu(mislim da i cakewolk ide)ili u samoj klavijaturi.Ja dok sam imao korgaX5d sam sam prepravljao a mislim da je isti princim i na TR,nisam nikad probao-imam gotove,pa ako neka i ne odgovara za jednom mesecno sviranje te pesma bas i ne moram sa tom da sviram.
Uglavnom tranzit ti je dobro rekao,a ti moras reci u kojoj bi klavijaturi pravio a moras naucviti npr:kojo je terca od tona "F" u G-m skali,jednu naucis i primenjivas na sve ostale.

Promijenjeno od VUNIMRAV (07.09.2013 u 10:32 sati)
VUNIMRAV je offline   Reply With Quote