Videti jedan post
Star 11.09.2013, 20:17   #36
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Veoma sam smiran druze Amater, veoma. Ne pokusavaj tim jeftinim i izandjalim forama da vodis prepisku samnom.
Ociglledno je da pokusavas jos jeftinijim i izandjalijim forama, izvlaceci pojedine recenice ili njihove dijelove iz konteksta, da promijenis smisao onoga sto sam napisao. Idemo redom jer se cini da ti imas jos jedan veliki problem. Naime, slabo ti ide ovaj jezik i njegova gramatika.
Gdje "u slusalice" ? je bila zasebna recenica i izravno pitanje Marjanu na njegov predhodni post. Recenica koja ima svoj znak pitanja na kraju (gramatiku je trebalo uciti na vrijeme). Slijedecu recenicu pak, citiras samo do pola jer nastavak vec mijenja kompletan smisao i ne potvrdjuje ono sto tvrdis. Stoji dalje: "Nikada on nece dobiti stereo zvucnu sliku ukoliko aranzer nije spojen onako kako sam gore opisao, to jest ukoliko i L i R izlaz sa aranzera nije spojen sa zenskom stereo mini bananom (3,5mm), u koju se opet "ubada" stereo mini banana, koja dolazi sa tih malih aktivnih zvucnika." Ovo sto je markirano crvenom bojom si naravno izostavio jer se iz toga nedvojbeno vidi, da dalje uopste ne tretiram nikakve "slusalice" jer za mene nisu ni tema radi nebuloznosti same ideje i da sve vrijeme pisem o kablu i nacinu prikljucivanja o kojem sam ranije pisao.

Tek u slijedcem pasusu, gdje odgovaram formuli95, pominjem slusalice i odvracam ga od toga ali ne radi toga sto nece dobiti stereo sliku (koju i ne pominjem) vec iz sasvim drugih razloga.
Citat:
Originalno postovano od formula95 Pokaži Post
Ako je tako onda cu iseci tu malu bananu 3.5mm i spojiti veliku bananu, ukljuciti u ulaz za sluske i to je to?
@nesaband ne bojte se, ne fali meni nista
Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
E to ti vec ne preporucujem jer signali svojim levelom uopste ne odgovaraju jedan drugom. Izlaz za slusalice na aranzeru ima veoma pojacan signal (upravo da bi se u dovoljnom levelu cuo na slusalicama), a ulaz u kompjuterske aktivne zvucnike je na normalnom LineIn levelu. Bile bi babe i zabe, sta bi ispalo na kraju Boga pitaj... ama ne bi bilo nista dobro.
Mislim da onaj Zeljko ipak ima pravo. Postoji par ljudi na forumu, koji nemaju pametnija posla nego da se bave tranzitovim postovima (koje radi svog neznanja slabo i razumiju) i iz petnih zila pokusavaju da nadju nekakvu gresku jer bi to za njih bila nekakva satisfakcija i potvrda sopstvene vrijednosti. Pitam se ko je ovdje iskompleksiran.

Promijenjeno od tranzit (11.09.2013 u 20:22 sati)
tranzit je offline