Citat:
Originalno postovano od Rudiiiii
... a tek kad poslije krene prica: muzika nema pojma, ne znaju one prave pjesme, samo neke mrtve ... 
|
Nisam (ovaj put) mislio na muzicare nego na goste koji se zale ako slijedis "spisak". Nekad pretjeraju sa "spiskom" i kvantitativno i kvalitativno tako da bi ga trebalo ograniciti na 2-3 pjesme. Skoro sam svirao pred nekih 60-70% istetoviranih i i mozete zamisliti repertoar. E onda se pojavi neki veteran sa zeljama za malo sevdaha i sl. Izvrdao sam da mi to ne lezi itd. a on ce kao iz topa da imaju oni svog covjeka koji ce pjevati i "on ce povesti" a ja samo da "za njim" i bice u redu. I poveo je dvije pjesme kad je htio i trecu dao sam mu "spisak" i upitao zna li koju od tih pjesama, jedva je procitao, nesto kao Ekrem Jevric i opet htjede po svom van spiska. Rekoh da se moram pridrzavati spiska i da on nastavi poslije kad se svi iznapijaju.
A sto se tice muzicara koji "potkivaju", ima ih ....

Jedan clan foruma kad ga zoves na zamjenu svira kao da mu je zadnje u zivotu: forspil pet minuta, imrovizacija 10 tako da za sat vremena jedva skupe 4-5 pjesama. Onda ganja konobare da ga preporuce kod gazde .... a gazda sutra pita gdje nadjoh "ovog" i da tako ne mozemo raditi. Ima jos jedan interesantan lik sa foruma: njemu je prvo pitanje gazdi koliko placa muzicara

Onda vadi kalendar sa slobodnim terminima, kao udostojice se da dodje ponekad (kad se smiluje). Ma ima toga, ali vec sam oduzio ....