Videti jedan post
Star 30.09.2013, 23:29   #17
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Zamislite kada bi ja morao da slusam taj zvuk motora kada sviram na BK-5.Pa ja bi verovatno poludeo.Taj problem o kome @Boban010 prica kod mene se ne javlja.Ne znam zasto se to culo na njegovom primerku Rolanda BK-5.
Moje misljenje je da je GW-8 odlican instrument,ali komocija koju pruza BK-5 u odnosu na GW-8 je neuporediva.Da napomenem da sam svirao skoro 4 godine na GW-8 tako da ne bude zabune da pisem nesto napamet i da sam pristrasan.
GW-8 ima vise boja veci ROM to je tacno ali ne i presudno za nas posao.Niko od nas ne koristi vise od 20-30 boja tako da je to po meni nebitna stvar.
Druga stvar ono sto je napisao @Worga je potpuno tacno.BK 5 uz samo malo truda i znanja zvuci mnogo konkretnije od samog GW-8.
Kod GW-8 modela dok sam ga imao trebalo mi je mnogo vise truda i mnogo vise pomoci oko sredjivanja samih stylova.@Boban010 zna celu moju pricu i puno mi je pomogao oko te klavijature.
Ja ne znam razlog zbog kojeg Boban ima toliki anemozitet prema BK-5,ali to je vec njegova stvar.U mnogo tema smo se slozili na ovom forumu ali po pitanju rolanda BK-5 se ocigledno nikada necemo saglasiti.Naravno,to nije razlog da mi i dalje ostanemo dobri drugari kao sto smo i sada.

Slusao sam onaj jedan demo koji je Boban postavio,jedini koji je radio na BK-5 i moje zapazanje je da je Boban skoro preslikao ton koji vec ima na GW-8.Hocu da kazem da svako tezi nekom svom tonu i ukusu i o tome ne treba diskutovati.
RezimeK-5 je neuporedivo kvalitetniji i ozbiljniji instrument u odnosu na Odlican GW-8

PS: na zalost na nasem trzistu nisu kotirani ni jedan ni drugi dobro i ne nalaze se na onom mestu koje zasluzuju.