Videti jedan post
Star 08.10.2013, 21:10   #10
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

To sto ti FL Studio na ASIO pokazuje 80%, na to ne obracaj paznju. Ne obracaj paznju ni na to sto ti CPU zauzece pokazuje 9%. Sve su to vrlo relativne i netacne brojke, potpuno nevazne za tvoj stvarni rad. Studio One 64 Bit minimalno koristi resurse, kao i svi njegovi Pluginovi. Obavezno instaliraj jBridge 1.5, jer je jBridge isto toliko odgovoran za opterecenje sistema koliko i Studio One. FL Studio nije nikakva referenca, a pravo da ti kazem i nikakav DAW. To je obicna igracka, uglavnom za one koji slabo stoje sa sviranjem, komponovanjem i aranziranjem. Jednom rijecju, neozbiljan program, sa kojim jedan profesionalac, pa cak i semiprofesionalac, nema sta da radi. Ne gledaj brojke, sviraj, komponuj, snimaj, miksaj... Opterecenje sistema prije svega zavisi od same hardvrske konfiguracije, zatim od Audio Interfacea, pa konfiguracije operativnog sistema, a onda i od DAWa. Kod tebe je sve to na mjestu (ne znam koji je Audio Interface ali vjerujem da nije igracka). Na takvom jednom sistemu u studijskom radu (sa dobrim Audio Interfaceom) na Studio One 64Bit, moci ces komotno sve vrijeme ostati na 128, ako ne cak i na 64 sampla Buffera ako koristis SSD diskove, koliko god da je projekat obiman. Audio sistemi koje mi radimo za Live upotrebu, se sale sa 32 sampla Buffera pri uzasno kompleksnim projektima, koji obuhvataju veoma opterecene samplere i stotinak VST efekata istovremeno. Naravno da se svaki sistem moze baciti na koljena ali ovdje govorimo o normalnim uslovima rada.

Promijenjeno od tranzit (08.10.2013 u 21:19 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote