Ne proizvode ih vise jer su takvi instrumenti prilicno skupi i u procesu proizvodnje, pa onda ne mogu dovoljno da zarade, te im se ne isplati. Eto bas taj EX5 koji si pomenuo, instrument sa ubjedljivo najkvalitetnijom klavijaturom koja se ikada pojavila u jednom Yamahinom instrumentu (ista je i kod PSR9000Pro) ali... vise se ne pravi, niti se pravi ijedan dostojan nasljednik sa istom klavijaturom, koja je inace od italijanskog Fatara. Sve u svemu, ne uklapa im se u poslovnu politiku da izbacuju kvalitetne instrumente ili module, a muzicari koji zude za takvim soundom, mogu jedino po oglasima da pronadju jos po koji primjerak, naravno ako iko i hoce uopste da proda takvo sta.
Sto se tice te Violine za Reaktor, nije problem da mi je posaljes, ako nista drugo, a ono da cujem o cemu se radi. Podigni preset negdje na server pa mi posalji link na PP. Reaktor mi je stalno u radu jer bez njega bih tesko mogao da zamislim sav ovaj svoj posao koji radim. Ipak je to najmocnija Hybridna platforma danasnjice.
|