Videti jedan post
Star 18.10.2013, 11:40   #12
momo
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 10.09.2004
Mjesto: Vukovar
Downloads: 2865
Uploads: 0
Rekao HVALA: 81
Zahvalili mu 37 puta u 37 Postova
Instrumenti: Shure 58,psr9000,emx 5000,Impulse 1015,TNT 160
momo ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kolega,
kad kažeš laptop to ti odma govori namenu kompjutera.Prenosni kompjuter.Nije to životinja za iživljavanje iz više razloga.
Ovo su NEKI od njih.
OC se radi u postavkama BIOS-a tako da menjaš frekvencije i jakost struje na komponentama,što bi značilo da jača struja jače grije da ne kažem "prži".Laptop većinom ima tzv. heatsink tj. bakrenu cev koja odvodi toplinu do jednog hladnjaka.Jedan za sve.I dok on ohladi tamo krčka već uveliko.Kod visokog overclockinga stabilnost pada većinom zbog zaštite proizvođača protiv temperature(visoke).
Ne kažem da se ne može OC tvoj laptop samo sam ubeđen da nećeš imati vidljive koristi.
Ukoliko bios dozvoljava menjanje tih postavki onda se može.Moj laptop nema u biosu ništa.Jedino ako je to neka gamerska verzija.
Mnogo više se dobije pravilnim podešavanjem i održavanjem sistema u smislu gašenja nepotrebnih programa koji rade u pozadini i novijim driverima za komponente sistema.
Recimo ugradnja SSD diska bi ubrzala pisanje i brisanje po HD ali recimo meni se dogodilo da nakon 3 meseca rada SSD disk crkne i kod njega nema spašavanja podataka bar ne na svakom ćošku( našao sam firmu u Americi ,sad možda i ima više),i dali su meni drugi disk ali ostadoše slike nenarezane na njemu i još par bitnih stvari.
E da, zato i nisi našao verovatno jer se ne radi...

Tamo gore piše CPU množitelj je maksimalno 11,5.kod tebe je 8.5 (tako piše).AKo Bios dozvoljava to se može dizati po malo .Maksimalno bi trebalo dobiti 2,3GHz (ako ostale komponente mogu izdržati).Za današnje vreme mali ti je cache (L1,L2).To znači da digneš brzinu procesora ulaz podataka je mali i izlazšto ograničava efekt.
Sad oprosti ako sam ispričao ono što znaš...

Promijenjeno od momo (18.10.2013 u 11:49 sati) Razlog: pregledao slike još malo
momo je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio momo za ovaj koristan post:
Damir_Coma (18.10.2013)