Da li si postavio panorame za Aux 1 i 2 ekstremno suprotno, jedan na lijevu, drugi na desnu stranu ? Ovo moze da dovede do slabljenja efekta jer ukoliko su oba na sredini, onda u sustini saljes mono signal na to stacionarno ozvucenje, a efekti, pogotovo Hall, su prostorni efekti koji bi u tom slucaju imali fazno pomjeranje i osjetno slabljenje signala.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od DinO74
Nakon pola sata-sat rada bude vruc ali ne toliko da opeces ruku i to samo na tom dijelu iznad natpisa "StudioLive". Mene sada brine ovo u vezi kabla, u stvari ne brine me nego sam vise ljut na samog sebe sto sam glup pa nisam ni obracao paznju je li kabal spojen kao balanced ili unbalanced ili ko zna kako vec. Tudja ruka svrab ne cese ... kablo mi je dao prijatelj :/
|
Grijanje ne treba da te zabrinjava, samo ostavi dovoljno prostora oko miksera i bice uredu. Sto se kablova tice, ljudi na njih najmanje obracaju paznju, pa se cesto sretne odlicna oprema, a kablovi zadnje smece i... naravno to dovodi do smetnji, loseg signala, sumova, brumova itd... Koliko god je bitan dobar mikser, aktivni sistem, efekti itd... toliko i kvalitetni kablovi. Uglavnom muzicari upotrebljavaju najeftinije kablove koje mogu naci ili ih cak i sami leme upotrebljavajuci bilo kakve dzekove i kablove. Dobri kablovi imaju i odgovarajucu cijenu ali to je i cijena kvalitetnog zvuka. Generalno treba izbjegavati kojekakve adaptere i noname kablove tanke kablove. Bar nekakvi Klotz kablovi mogu da se plate, ako bas ne moze da bude Sommer ili Monster. To ce bar eliminirati one banalne uzroke loseg signala.