Videti jedan post
Star 27.11.2013, 19:08   #9
keyboards
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
keyboards befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Evo u par rijeci dacu ti razloge svog misljenja. Takodje uvazavam i tvoje i svacije drugu misljenje. Moj stav nikako ne zelim da utice i na koga. Neka svako gradi svoj stav prema ovome svemu. Odgovoricuti na neka pitanja ali bi bole bilo da se vratimo poslije ovoga temi koja kaze da ima razloga zasto preci sa PA2 na PA3.
Evo odgovora po pitanjima.
1 Meni vise odgovara finalno nastiman zvuk korga koji sam uspio dobiti za moje sviranje nego od navedenih kompetitora. Znaci meni osobono sto netreba generalizirati za sve ostale ljude.
2. Nije rijec o biti priblizan originalu nego zvucati Hi Fi, studijski ili kako to treba biti uzivo u dvorani.
3. Neznam koje ti pjesme sviras ali ako je to specifican narodni zvuk koji zahtjeva odredjene semplove onda tebi trebaju dok sam ja vise baziran na prirodne etnig i moderne zvukove.
4 reverb je u manjim prostorima i zvucno izoliranim mjestima kao restorani dobro dosao medjutim u velikim dvoranama u kojim vec ima dosta hall i reverba je nepotreban. Pored toga znamo svi da se prilikom stimanja zivog bubnja nastoji izbjecimjeka/ reverb sa eq i compresorom da bi bubanj bio sto utegnutiji/konkretniji. Kada dobijem Tyros 5 napravicu kratki video o reverb prici vezanoj za korga i yamahu..
5. Sto se tice mojih semplova vec sam rekao da ja semplitram sve zivo sto mi dodje pod ruke. Pored ovih semplova imam semplove i masu drugih virtual instrumenata i klavijatura. Sve modele tyrosa i rolanda kao i ketrona. To je moj hobi. Neko voli plivanje, neko biciklizam, neko video igre a ja eto volim semplirati sve sto mi dodje saka. I volim to sve imati i eksperimentisati. U mom slucaju ne vrijedi pravilo jedan bubanj-jedan bubnjar jer ja sviram od klasike, roka, narodnjaka, sevdalinki dance tako da mi jedan set bubnjeva tesko moze dati sve sto me zadovoljava. Ipak naglasavam da bubnjevi sa PA3 mogu mi dati mnogo vise toga nego prethodni korg modeli i osjecam da bi zadovoljno mogao svirati samo sa tim na korgu prvi puta u mojoj karijeri aranzer sviraca. Ako bas hoces moj iskren odgovor ja u globalu najvise volim Yamaha DTX oak kit i Abey road drumer kit, zatim Korg PA3 kit sa miksom od meni odabranih elemenata. U principu ta tri kita su moja okosnica svirke. Ima jos jedna vrlo vazna stvar. Primjetio sam da jedan dio Tyros sviraca koriste iste ritmmove i semplove. Takav je slucaj i sa par Aydya5 sviraca. Rjec je o istim setovima i ritmovima koji su se ustalili na marketu. Znaci ljudi su u tome prepoznali sebe sto je za njih pun pogodak i bilo sta ja ili drugi rekao njima ne znaci vise nego pogled iz drugog ugla.

Promijenjeno od keyboards (27.11.2013 u 19:10 sati)
keyboards je offline   Reply With Quote