Videti jedan post
Star 28.11.2013, 00:24   #19
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Burli Pokaži Post
Da li mixer ima digitalni ulaz, koliko bi koštao model sa 10 kanala(8 fadera), koliko se čeka na isporuku i da li postoje kakvi snimci(recenzije)?
Volio bih čuti Hall kako radi i da li se sami efekti mogu podešavati!?

Izvinjavam se @tranzitu na puno postavljenih pitanja, ali sam dugo odsustvovao sa foruma, što se više neće dešavati, bar se nadam...
Izvinjavam se i ja tebi jer mi je ovaj tvoj post, ni sam ne znam kako, promakao. Postoji naravno i model sa 10 kanala, s tim sto su dva posljednja digitalna SPDIF koji se mogu "pretvoriti u analogne ako budes zelio jer postoji preklopnik koji "pretvara" SPDIF digitalni ulaz u dva analogna balansirana (kao sto su i dvi ostali analogni) ulaza. Dakle mozes izabrati kako ces koristiti SPDIF, kao digitalni ili kao analogni. Cijena za ovaj model je 1.770 eura sa 9 Motorizovanih fadera, a sa 8 normalnih fadera 1.518 eura. Kod ovog 8-kanala digitalnog miksera je Touch Screen znatno manji, to jest 15" jer nije ni potreban veci. Sto se tice Halla a i svih ostalih efekata oni se mogu editirati do najdetaljnijih parametara, daleko detaljnije nego kod hardware digitalnih miksera. Posto je platforma potpuno otvorena, ti mozes upotrijebiti VST Hall koji preferiras. Medjutim, iskreno po mom misljenju ova investicija se ne isplati jer razlika u cijeni u odnosu na 16-kanala nije toliko velika za ono sto se dobija sa DM-16.
Inace u medjuvremenu, od posljednjeg posta je platforma i kontrola Trans Audio DM digitalnih miksera iz korijena promijenjena i veoma unaprijedjena.
tranzit je offline   Reply With Quote