Videti jedan post
Star 05.12.2013, 21:58   #22
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Kad se krene sređivati klavijatura treba početi od uobičajenih vrijednosti, približno od onih koje su definirane u klavijaturi. Postoje mnogi razlozi. Jedan od njih je, ako se podigne glasnoća sampla u Stylu, i dodatno podigne volumen kanala na max vrijednost (127) cijeli style će biti "preglasan". Tada solo instrument ne dolazi do izražaja, teško se "probije van" i maximalna vrijedonst volumena ponekad nije dovoljna. Pogotovo to vrijedi ako se radi o nježnom instrumentu poput akustične gitare ili stringsu. Drugi razlog može biti da se na taj način praktički "iz igre" izbacuju svi tvornički ritmovi. Ako se žele koristiti nedostaje im "gaina". A ne daj bože kad se nakon njih pozovu oni prerađeni, mogu dobro "protresti" goste na prvom glasnom taktu.

To je moje mišljenje ali opet napominjem, svatko ima svoj put, stil i pristup uređivanju klaviajture. Bitan je krajnji rezultat, a to je dobar sound.

Cijena polovnog T4 jasno pokazuje da novi T5 nije ništa skuplji od svojih predhodnika. Košta oko 4000 eura bez ikakve opreme i to je OK. Pločica RAM-a i više ništa ne treba. Originalni zvučnici su ionako šrot. Ja sviram Yamahu zadnje tri godine, ne poznam mnogo ljudi koji je imaju. Ali pratim strane forume i nisam primjetio da je bilo nekih "masovnih" problema. Softwerski gledano, T4 je od svog izlaska imao samo dvije nadogradnje. Radilo se o nebitnim stvarima i nisu bile vezane uz direktan rad klavijature. To jasno govori da je T4 dobar i pouzdan instrument.

Mislim da je uzrok "rasprodaje" upravo ono što je napomenu VUNIMRAV. Ne brine mnogo europske penzionere tih 1000 eura nadoplate za novi Tyros5. Uostalom, dolazi vrijeme darivanja, treba okititi jelku s nečim šarenim i novim.
casper je offline   Reply With Quote