Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
|
Radio sam sa kolegom u sali za sigurno 300 ljudi,.... od razglasa smo imali dynacord PM 1600-1 i cetiri kutije Dynacord 1503... starije dakle proizvodnje. Kolega je svirao na Pa3x... Prva dva zvucnika su nam bila blizu.... nismo imali monitoring..... Posto smo dosli dosta ranije, kolega je jedno sat vremena cackao po njegovom Pa3x-su i cackao i cackao... i ja poldim i pitam ga dje je ba zapelo.. Kaze ma nije mi to to. Oteram ja njega na sred sale, ma skoro na kraj. Na mikseru stavim njegov kanal sve na sredinu ( nulu) master EQ je bio na sredini osim srednjih koji su blago bili spusteni. Pustio njegovu rumbu i zasvirao. Kod zvucnika se cini da samo izlazi srednji koji je JAK KAO ZEMLJA i da niceg drugog nema.... Njega je taj ton kljucao u glavu i zbunjivao. Na sred sale i uopste bilo gde 10 metara dalje od zvucnika ton je perfektan. Pokaze on meni kao OK,... super se cuje. Kada je dosao za klavijaturu opet cudjenje. Skontao je lola... Nema monitoringa. Samim tim ne moze da oceni zvuk prema zvucnicima koji stoje okrenuti od nas... dzaba je mucio i dzabe peglao jer nista popravio nije, verovatno je samo pokvario. Al ajd sad. Nije isto stelovati na dvosistemcima i trosistemcima. Ne mozemo traziti isti zvuk kao u predhodnom lokalu! Kada se nameste kanali i upali klavijatura, to je to. Pomirite se stim. Mozete gostima neprimetno i vama jedva primetno malo popraviti zvuk ali sta je tu je. Price kako neko ubode Tyrosa 4 i zvuk vrhunski je isto samo prividno. Uvek vam se cini da vase moze bolje.... Moze ali ne tu i ne trenutno. U kuci, studijski zvuk, na svirci kesa.... To nase istancano i nezahvalno uvo cuje. Jednostavno tako je, naravno ako je sve adekvatno i primereno prostoriji ( jacina kutija, pravilno rasporedjene...kvalitet). Mnogo svirki na kojima sam bio kao gost dalo mi je iskustvo za pamcenje. Zvuk vecine se zasniva na bass binovima bez srednjih tonova ( srednji =OFF) i visoki da ferceraju. Od basa nije covek siguran ni koja je pesma ni sta peva ni da li peva...... O zvuku klavijature da ne govorim.... Maxx EQ tu ne resava problem. Neko je operisam od zvuka a neko zna sta hoce ali previse zahteva. Trosistemske kutije su mac sa dve ostrice. Maxx EQ je samo tu da ispravi neke ogromne anomalije kada je to neophodno ali kao sto sam napisao... 10%-15% maksimalno mozete dobiti rezultat. Sve sto u njemu moze da se podesi, verujem da moze i na mikseru....
Promijenjeno od rolandx (02.01.2014 u 10:44 sati)
|