Videti jedan post
Star 06.01.2014, 10:58   #7
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Temu sam preporučio NordX-u, a on je tražio upute kako kopirati partove u Stylu. Ta tema nema direktne veze s pitanjem Romaria.

Slažem se da treba pogledati i Sysex podatke. Međutim, postoji jedan veliki problem koji će Romariu zakomplicirati stvar da sam gotovo uvjeren da će odmah odustati od proučavanje "tih čudnih" oznaka u programu XGW. Kad pregleda Style u XGW i pokuša isti vratiti u Tyros, taj Style neće biti više isti jer neće imati CASM podatke.
Dodatni problem je taj što samim pregledavanjem Sysex u XGW neće moći znati koji točno niz ili više njih utječe na onu promjenu sounda koju on čuje kao bolju.

Dali u Stylu postoji sysex podaci koji utjeću na zvučne promjene koje spominje Romario, vrlo se jednostavno i lako može provjeriti u samoj klavijaturi i bez dodatnog softwarea.

Za pregledavanje strukture Styla u računalu bi ipak preporučio MixMaster progam (slika). Za razliku od XGWorksa ovaj free program "zaobilazi" CASM i ne narušava njegovu strukturu. Ako se poželi napraviti edit nekih dijelova u Stylu, preko njega je moguće ući i u XGW te odraditi posao bez da isti napravi "štetu" na CASM.

Ipak, pričekajmo autora teme da se javi s novim informacijama. Pogotovo zbog toga jer i dalje nedostaje odgovor na moje pitanje iz prvih postova, a on je veoma bitan za razjašnjenje problema o kojem ovdje govorimo.

Citat:
I dodano pitanje, da li Stylove pozivaš preko registracije ili direktno?
Grafički Fajlovi
File Type: jpg 2014-01-06_103620.jpg (91,4 KB, 104x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote