Videti jedan post
Star 09.01.2014, 02:53   #55
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ama nisi ti nezahvalan, to te casper malo kaznjava. Ozbiljno sam uvjeren da ces ti vrlo brzo savladati rad sa Sys Ex protokolom i da to nece biti neki poseban problem za tebe. Imaj na umu da u jednom Styleu mozes Sys Ex naredbama editirati cak i solo sounde na desnoj strani (R1, R2, R3) kao i Left sound. Dakle, nisi ogranicen samo na Style trake. Ovo se moze iskoristiti na dosta nacina i time prilicno iscrpiti resurse aranzera. Prije nekih petnaestak godina trazio sam nacin kako da se urade te famozne "terce" na Yamahinim aranzerima i poslije poduzeg razmisljanja i vaganja, zakljucio da se to, kako valja, moze uraditi iskljucivo putem Sys Exa. Trebalo je upisati ogroman broj Sys Ex Stringova po unaprijed konstruiranoj shemi da bi se dobili svi tonaliteti i sve harmonske konfiguracije (bar one koje se upotrebljavaju u balkanskoj muzici), a da to opet bude lako i brzo za upotrebu. Rezultat je poznat, a ovo ti moze biti pokazatelj koliko je "svemoguca" pravilna upotreba Sys Ex protokola, pa sam ti iz tog razloga u jednom od ranijih postova i savjetovao da se ozbiljnije pozabavis Sys Exom a da ostale tricarije ostavis (bar za sada) po strani.
tranzit je offline   Reply With Quote