Ono sto se ovdje treba reci, a to sam tek skontao nakon 3 godine treniranja u teretani je sljedece, a dosta ljudi mi je to reklo. U teretani postoji bildanje i treniranje. To dvoje treba apsolutno razgraniciti i niposto mijesati.
Bildanje, koliko god se neko ljutio, po meni nije sport. Zasto? Zato sto je to cisto manekenstvo. Gdje je tu natjecanje u snazi, motorici, agilnosti, gdje je sportski duh? Da ne kazem i ne pricam na dugo i na siroko o suplementima, gainerima, steroidima i ostalim "pomagalima". E upravo tu se desavaju te ozljede o kojima se u ovoj temi pise.
Treniranje je naprotiv nesto sasvim suprotno, ovima sad iznad opisanim nesto apsolutno strano. To je rekreacija, nabijanje ciste snage, prirodan put poboljsanja i proljepsanja estetike tijela i mozda ono najvaznije, a to je lucenje endorfina i opcenit osjecaj zadovoljstva u covjeku, sve bez ikakvih "prirodnih" ekstrakata i pomagala. Ono najbitnije u svemu tome je da je to treniranje u teretani sa strane, bez forsiranja nekih kilaza koji ostecuju zglobove i tetive, kicmu, a pored toga bavljenje nekim sportom. Recimo ja vozim biciklo, nekad i do 100 km za nekih 4-5 sati i igram kosarku i najbitnije od svega toga je da vam to sve nije mrsko i da to volite, slicno kao i u muzici, jer dok vi sebe morate na nesto tjerat - pisi propalo