Videti jedan post
Star 18.01.2014, 15:22   #4
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ono sto se ovdje treba reci, a to sam tek skontao nakon 3 godine treniranja u teretani je sljedece, a dosta ljudi mi je to reklo. U teretani postoji bildanje i treniranje. To dvoje treba apsolutno razgraniciti i niposto mijesati.
Bildanje, koliko god se neko ljutio, po meni nije sport. Zasto? Zato sto je to cisto manekenstvo. Gdje je tu natjecanje u snazi, motorici, agilnosti, gdje je sportski duh? Da ne kazem i ne pricam na dugo i na siroko o suplementima, gainerima, steroidima i ostalim "pomagalima". E upravo tu se desavaju te ozljede o kojima se u ovoj temi pise.
Treniranje je naprotiv nesto sasvim suprotno, ovima sad iznad opisanim nesto apsolutno strano. To je rekreacija, nabijanje ciste snage, prirodan put poboljsanja i proljepsanja estetike tijela i mozda ono najvaznije, a to je lucenje endorfina i opcenit osjecaj zadovoljstva u covjeku, sve bez ikakvih "prirodnih" ekstrakata i pomagala. Ono najbitnije u svemu tome je da je to treniranje u teretani sa strane, bez forsiranja nekih kilaza koji ostecuju zglobove i tetive, kicmu, a pored toga bavljenje nekim sportom. Recimo ja vozim biciklo, nekad i do 100 km za nekih 4-5 sati i igram kosarku i najbitnije od svega toga je da vam to sve nije mrsko i da to volite, slicno kao i u muzici, jer dok vi sebe morate na nesto tjerat - pisi propalo

Promijenjeno od Dell (18.01.2014 u 15:24 sati)
Dell je offline   Reply With Quote