Pozdrav kolege !
Nažalost, morat ću vas sve rastužiti. Kontaktirao sam prijatelja koji radi u KORG Italija (godinama ljetuje kod mene na moru), objasnio mu problem, no rečeno mi je da trenutno KORG uopće nema niti interesa niti vremena raditi na izradi novog OS-a. Jedno vrijeme su imali u planu napraviti novi OS i meni u više jezika tj osim na engleskom, još na njemačkom, italijanskom, španjolskom i francuskom kao osnovnom, a meni fukcije ponuditi osim na navedenim jezicima još na turskom, našem i ruskom. Osim OS-a na engleskom, KORG trenutno radi samo određeni broj klavijatura sa funkcijama na japanskom. Gore navedena ideja je vrlo brzo zamrla jer kako mi je rečeno u maju iduće godine KORG namjerava izbaciti novi aranžer (jaći od PA1X Pro), i još neku malu zujalicu velićine KORG-a X5D kao odgovor na Rolandov GW-7. No to neće biti profesionalni aranžer. Pošto u skorije vrijeme misle povlačiti Pa seriju iz prodaje nemaju namjeru izrađivati noviji softvar. Kao što znate pojavom KORG-a Pa50 prestao se je proizvoditi KORG Pa 60. U skorije vrijeme povući će garant na našu žalost i Pa 80. Neke novije verzije tipa Pa 90 ili Pa 100 neće raditi. Pa1X bi trebao pojeftiniti i za njega će razvijati softvar za narede 4 godine. Novi aranžer će biti tipa Tyrosa 2, što znaći da tvornički izlazi van "gol", bez samplera, HD-a, kartica, flash memorije i dodataka. No podržavat će sve i sve će se naravno moći kupiti, ali i debelo platiti.
Naime u planu je sampling memorija od čak 512 Mb. Nije nešto puno s obzirom na trend u informatičkog industriji, ali je više nego velik pomak.
Toliko od mene što sam saznao.
Pozdrav