Hvala Hare što si se javio! Ako mi vjeruješ, nije šuplja majke mi, sanjam tutorijale od Obedia, Johnny Geib, Vision mix studios, HST, Rick Naqvi, Wink Sound, Home tracks i ima još par likova (amerikanaca koji pričaju engleski brzinom 150 km/h...) koji stvarno objašnjavaju sve i svašta i ko ima slobodnog vremena, može polako uz rad savladati S1 u kratom vremenu. Nisam Hare uspio naći nigdje tutorijal gdje je objasnjeno ovakvim kao ja , podesavanje StudioLive mix-a od njegovog control panela do podesavanja u samom DAW-u. Presonus u svojim manualima piše "Može ovo, može ono, ima ova opcija ima ona opcija " ali nigdje ne piše kako i šta u momentu kada dobiješ mikser u ruke. Malo će biti OT ali da spomenem jednu svoju situaciju od prije par dana... Otišao sam kod čovjeka u studio u kojem radi sigurno preko 15 godina. Kada sam ga pitao da mi pomogne i ako može objasni samo osnovu i poentu kako ustvari funkcionise firewire interface odn. kako bi mogao preko firewire u svom SL 16.0.2. da kontrolišem S1, uvedem audio trake u SL , procesiram ih i vratim ih nazad u S1. Bukvalno rečeno, ne koristim EQ, comp, limiter, gate,reverb, delay... iz S1 nego koristim hardverske koji su u SL-u , pogledao me široko otvorenih očiju i samo se blago nasmijao rekavsi "To je nemoguće..." Hajde dobro, nemoguće je i hvala na pomoći

Ne znam, rizikovat ću da sj**em mixer totalno sa experimentisanjem ali ovo moram skontati jer ludost je imati tako nešto a ne iskoristiti ni 5%. Trenutno mi StudioLive radi kao obični sound blaster na 48 kHz