Videti jedan post
Star 04.02.2014, 09:36   #53
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Hvala Hare što si se javio! Ako mi vjeruješ, nije šuplja majke mi, sanjam tutorijale od Obedia, Johnny Geib, Vision mix studios, HST, Rick Naqvi, Wink Sound, Home tracks i ima još par likova (amerikanaca koji pričaju engleski brzinom 150 km/h...) koji stvarno objašnjavaju sve i svašta i ko ima slobodnog vremena, može polako uz rad savladati S1 u kratom vremenu. Nisam Hare uspio naći nigdje tutorijal gdje je objasnjeno ovakvim kao ja , podesavanje StudioLive mix-a od njegovog control panela do podesavanja u samom DAW-u. Presonus u svojim manualima piše "Može ovo, može ono, ima ova opcija ima ona opcija " ali nigdje ne piše kako i šta u momentu kada dobiješ mikser u ruke. Malo će biti OT ali da spomenem jednu svoju situaciju od prije par dana... Otišao sam kod čovjeka u studio u kojem radi sigurno preko 15 godina. Kada sam ga pitao da mi pomogne i ako može objasni samo osnovu i poentu kako ustvari funkcionise firewire interface odn. kako bi mogao preko firewire u svom SL 16.0.2. da kontrolišem S1, uvedem audio trake u SL , procesiram ih i vratim ih nazad u S1. Bukvalno rečeno, ne koristim EQ, comp, limiter, gate,reverb, delay... iz S1 nego koristim hardverske koji su u SL-u , pogledao me široko otvorenih očiju i samo se blago nasmijao rekavsi "To je nemoguće..." Hajde dobro, nemoguće je i hvala na pomoći Ne znam, rizikovat ću da sj**em mixer totalno sa experimentisanjem ali ovo moram skontati jer ludost je imati tako nešto a ne iskoristiti ni 5%. Trenutno mi StudioLive radi kao obični sound blaster na 48 kHz

Promijenjeno od DinO74 (04.02.2014 u 09:41 sati)
DinO74 je offline   Reply With Quote