Videti jedan post
Star 11.11.2005, 13:31   #17
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

E ovdje stvarno hebe lud zbunjenog
Jesam li gore napiso da KORG neće raditi novi OS za Pa seriju. :evil:
Što je izašlo do sada, izašlo je i amen.
Skupljajte pare za PA1X, koji će pojeftiniti za cca. 25-30 %, a u maju iduće godine dolazi prvo u USA nova "avet" od KORG-a (kažu mnogo jaća od Tyrosa 2) i još neka mala zujalica za početnike (prdilica), nešto kao KORG X5D s ritam mašinom. Ova nova zvijer bi do kraja 2006. trebala se pojaviti i u Europi, pa ko voli nek izvoli. Mislim da cijena ispod 2,5 - 3 kile nema šanse da bude :evil:
Zaboravite na quazi programere. Klavijatura nije auto pa da ga Tuner može nabrijati. Mislim moguće je, ali to košta, i finalni produkt više nije onakav kakav ga je tvorac izmislio i projektirao.
Vidio sam zvojedobno MIX između Tritona Clasic-a i Rolanda G-1000 (sve u jednom), no koliko sam čuo čovjek je za te pare mogao kupiti 2 turbo dobra syntha, a koliko je vremena potrošio. Hardvar Pa 80 za sada ne podržava mogučnost proširenja memorije na npr. 64 Mb, 128 ili 512 Mb, jer da se i napravi bolji softvar, radni procesor ne može progutati odjednom toliku količinu podataka odjednom (sample boja, ritam ... ).
Takove inovacije treba raditi serijski.
Nedavno sam tražio riješenje kako bi s USB 2.0 memory stick-a drito očitavao samplove, stylove i programe u Pa 80, tj. sl. da ga koristim kao dodatni HD. Razgovarao sam sa profesorima s elektrotehničkih fakulteta, prostudirali smo strukturu klavijature u dedalje. Na kraju da idemo u realizaciju projekta bi konačni trošak bio da si mogu komotno priuštiti ganz novog Pa1X Pro i otić na 2-3 kile janjetine i kazetu piva. Pa si sad mislite :roll:

Nisam ciničan, samo sam realan. A entuzijastima svaka čast. Skidam im kapu do poda i poručujem samo jedno : SRETNO !
kreso je offline   Reply With Quote