Videti jedan post
Star 10.02.2014, 06:13   #65
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Zaboravljas sta sam pisao u vezi sa kontrolama i nacinu na koji se mogu prenijeti preko jednog Netbooka ili Laptopa na PA3X. Imaj na umu da se mogu upotrijebiti i "multikontrole", dakle dva ili vise kontrolera odjednom, koji ce dati zeljeni akord. Jednostavno zamisli da je sve moguce. Na tebi je da napravis za sebe setup na TouchOSC, koji ti odgovara za mijenjanje akorda, bez obzira kako on izgledao (s tim da uzmes u obzir da se mogu upotrijebiti dva ili vise kontrolera istovremeno) a, evo za tebe cu rijesiti "konvertiranje" informacija koje ce poslati ta dva ili vise kontrolera pritisnutih u isto vrijeme na Smart telefonu, u akord informaciju na Netbooku/Laptopu koji ce onda tu informaciju poslati na PA3X. Dakle, PA3X ce dobiti akord informaciju, bez obzira sta ti pritisnuo na Smartu. Moze li tako ? Znam da ti ovo sve sada izgleda prilicno nevjerovatno ali vjeruj mi da je to za mene samo malo vise sjedenja i dosadnog upisivanja komandi u odgovarajucu aplikaciju. Evo ti recimo jedna ideja kako bi to moglo funkcionirati. Potrebno ti je samo malo navikavanja i sve ce ici kao podmazano. Uostalom masa ljudi ionako radi na aranzerima u One Finger Modusu jer slabo barataju akordima lijevom rukom.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg TouchOSCchord.JPG (22,5 KB, 62x skinuto)
Highslide JS

Promijenjeno od tranzit (10.02.2014 u 06:15 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
momo (10.02.2014)