Videti jedan post
Star 10.02.2014, 07:08   #4
markomuzicar
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 15.02.2009
Mjesto: Wien, Austria
Godina: 43
Downloads: 365
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
markomuzicar befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
markomuzicar pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ne ne zaboravljam nista ja sto vi meni pricate sve upijam Ali ipak probah onako da kobajagi sviruckam levom rukom na ovoj klavijaturici na Touchosc pevuseci u sebi pesmu i osecam da nece ici lagano to privikavanje...Narocito zato sto od kad sviram sviram isljucivo svim prstima leve ruke, akorde sviram najmanje sa tri prsta, one finger modus ne znam ni kako funkcionise niti bih to mogao da popamtim, one fore da za dur drzim jedan ton tipa C, a moll C i es ili ono jedan i jedan do njega, to mi veze nema sa muzikom i harmonijom, ali probah onako neke standardne pesmice za koje nameravam uopste da koristim keytar, i nije to bas tako prosto. Ovo na slicici je ok, s time sto bih ovde verovatno trebao prvo zadati ton pa dole odgovarajuce dugme u zavisnosti sta hocu da mi svira, dur moll, sedmicu ili umanjeni...., sto opet u nekom realnom vremenu ni za najprostije pesme nece biti moguce brzinski izvesti. Mozda bi pametnije bilo da za neke standardne pevacke intonacije tipa am za muske i dm ili em za zenske, napravim neke presete onih 5,6 akorada koji se koriste u pesmi da mi budu na po jednom vecem tasteru. I to sam razmisljao. Da poredjam naprimer za klasicne muske rumbe iz am prvo taster am odmah kraj njega G dur, pa odmah dm i F dur i kao paralelu C dur obavezno i malo da uprostim harmoniju kad sviram da ide samo osnovna akordacija....i tako na drugoj stranici za zenske, i onda da mi to bude za to.
markomuzicar je offline   Reply With Quote