Citat:
Originalno postovano od casper
Ja ne bih bio tako isključiv. Istina da QSC nema iskustva u ovom području ali u tome ne vidim problem, pogotovo u današnje vrijeme gdje je protok informacija i znanja više nije ograničavajući faktor. Uostalom, korisnici će reči svoje kad uređaj dođe u trgovine .
|
Ama nisam iskljuciv, to je i inace posljednje sto se od mene moze ocekivati kada su muzicki instrumenti u pitanju jer poslije preko trideset godina studijskog rada sam svasta i dozivio i vidio, vec se radi o tome da sam pomenuti mikser ima prilike dam u medjuvremenu, testiram i cujem sta i koliko moze. Samo se o tome radi, pa je to jedini uzrok mog stava prema tom QSC-u. Nikako da se shvati da nikada ne tvrdim nesto za sta ne postoje noborivi argumenti ili pak moje licno islustvo sa tim o cemu pisem !!!! Nikada ne nagadjam, pa tako ni ovog puta. Mozda ce cak nekom i da bude dovoljan kvalitet koji daje TouchMix-16, ama to jos uvijek ne znaci da je on dovoljno dobar da bi se mogao svrstati u dobre ili cak i pristojne profesionalne digitalne miksere. Vrlo dobro mi je poznat kompletan rad QSC-a jos s pocetka 90-tih godina, dok su se bavili skoro iskljucivo studijskom tehnikom, tacnije pojacalima snage za studijske monitore, gdje su zaista pruzali maksimum. Medjutim, to su ujedno i bila njihova najsvjetlija vremena, sve poslije je utonulo u sivu prosjecnost. Iskustvo je presudan faktor u vrhunskoj profesionalnoj audio tehnici, ono se zaista nicim ne da nadomjestiti, a QSC ga nema nikako u domenu digitalnih miksera, pa je shodno tome i njihov prvenac, sasvim prosjecni digitalni mikser sa inter,esantnim detaljima ali veoma, veoma prosjecnog kvaliteta.