Ama nema ni veze sa tim, niti sam uopste pomislio da ti je cilj bio da vrijedjas profesiju, taman posla. Ukoliko si mislio samo na komrecijalu, u tom slucaju si i vise nego u pravu. Mozda sam pomalo nostalgicar, pa ocekujem da ce kad tad, umjetnost vratiti ili bar djelimicno vratiti, svoje mjesto. Ono mjesto koje joj pripada i koje joj daje zasluzeni rejting i priznanje, pa sve vrijeme imam nju u glavi dok pisem. O ovoj komercijali, mogu samo najgore da napisem, pa je onda mozda bolje i da ne pisem jer ce biti pogodjena kompletna generacija mladih muzicara, koja uglavnom i poznaje samo takvu muziku, to jest nesto sto u sustini i nije muzika, vec samo skrnavljenje umjetnosti na najgori moguci nacin. Ovo sto se danas slusa i distribuira kao vruce kifle, je u srecnija vremena podpadalo pod sund, pa je bilo skuplje u nabavnoj cijeni jer je porez na sund bio povelik. Jedna ispravna politika bivse nam drzave, koju ove novonoastale nisu dalje slijedile. To i jeste jedan ali samo jedan od razloga, sto danas slusamo ovo smece i sto je jos gore, moramo to isto smece i da sviramo. Zacarani krug iz kojeg tesko da ima izlaska.
|