Videti jedan post
Star 04.03.2014, 10:34   #3
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ama nema ni veze sa tim, niti sam uopste pomislio da ti je cilj bio da vrijedjas profesiju, taman posla. Ukoliko si mislio samo na komrecijalu, u tom slucaju si i vise nego u pravu. Mozda sam pomalo nostalgicar, pa ocekujem da ce kad tad, umjetnost vratiti ili bar djelimicno vratiti, svoje mjesto. Ono mjesto koje joj pripada i koje joj daje zasluzeni rejting i priznanje, pa sve vrijeme imam nju u glavi dok pisem. O ovoj komercijali, mogu samo najgore da napisem, pa je onda mozda bolje i da ne pisem jer ce biti pogodjena kompletna generacija mladih muzicara, koja uglavnom i poznaje samo takvu muziku, to jest nesto sto u sustini i nije muzika, vec samo skrnavljenje umjetnosti na najgori moguci nacin. Ovo sto se danas slusa i distribuira kao vruce kifle, je u srecnija vremena podpadalo pod sund, pa je bilo skuplje u nabavnoj cijeni jer je porez na sund bio povelik. Jedna ispravna politika bivse nam drzave, koju ove novonoastale nisu dalje slijedile. To i jeste jedan ali samo jedan od razloga, sto danas slusamo ovo smece i sto je jos gore, moramo to isto smece i da sviramo. Zacarani krug iz kojeg tesko da ima izlaska.
tranzit je offline   Reply With Quote