Tema: Mrzim...
Videti jedan post
Star 16.02.2008, 14:06   #15
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Evo iz izkustva šta ja mrzim...Al ono iskreno...

---kad dođem u kafanu da slušam muziku a ono fajlaš glumi da svira....
---Kad vidim da sviraju katastrofalni muzičar a narod viče---jaaaj ubiše ljudi kako su dobri...čobani....
---Kad mi dođe klošar pijani il neki poznanik pa stalno dosađiva da mu odradim naručbe za džabaluk...
---Kad ne mogu naštelati ozvučenje i zvuči "kaj talefon"
---kad mi se pjevač Buco napije i ispadne mu mikrofon (jadna glava mu sva iskrivljena)
---Kad započnem pjesmu u A-molu (sa stringsovima) a pjevač započne iz H-mola pa onda ne može da odpjeva iz te intonacije...
---Kad mi usred svirke dođe gazda i kaže: Smanjite se,malo ste preglasni
---Kad mi dođu seljaci u kafani i pitaju:jel mogu ja šta da odsviram---E pa možeš P$%&u svoje matere...Donesi svoj instrument
---Kad pjevač ne prati ritma i bajagi ne pravim mu “original prelaza” a u suštini on ne prati takt
---Kad mi se pjevač narolja ko stoka a ja ko magare moram komplet ozvučenje da pospravljam
---Kad treba uzeti pare za ozvučenje a drugi se članovi bune…Pa sledeći put donesite svoje i kasirajte
---Kad mi pjevač kaže:”Daj dodaj eho” a suštini eho odvaljuje al on ne ume da pjeva
---Kad mi se disk u Tritonu pokvario pa nisam imo SOLO boja…Komplet tezga samo sa PA1X…jaaj…
---Kad pjevačivca dođe nenaspavana I smrdljiva---Ljudi Bogami živa istina…Nama se desilo lani na svadbi.Neću reći imena,krave se hebavala ko koza i onako neokupana došla na svadbu da pjeva.I gazda došo I psuje sve sa neba-ne izpušta ništa,kolji đavo smo ovo doveli a zacjepili cifru za tezgu…A ona mrtva hladna a smrdi da joj ni magarc nebi prišo blizu…

Eto iskreno gore stvari koje najviše mrzim u svirci…A ima tu I mnogo koje volim…Al nije to smisao teme…Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote