Videti jedan post
Star 22.03.2014, 16:46   #34
zox2003
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
zox2003 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Tranzit i ostali,

Moja namera nije da bilo sta dokazujem ili da nagovaram. Korisnik sam i jednog i drugog miksera.Imao sam jedan od prvih modela Presonusa koji je izasao u USA i imao sanse da ga koristim dosta i hvala bogu sluzio me je bez ikakvih problema.
Motorizovani faderi,touch display i ostalo sto si spomenuo a koje Presonus nema za mene nisu sminka nego veoma korisni delovi interface-a koji omogucavaju laksi i brzi rad sa digitalnim mikserom.Plot prezentacija i touch podesavanje PEQ i EQ je izvrsno i koristeno u mnogim drugim pro mikserima.
Sve specifikacije koje si prezentovao su OK ali zavisi i kako su merene i koliko se to u stvarnosti primeti u realnoj situaciji.Presonus ima XMAX preamp ali i A&H ima veoma cenjena i popularna pretpojacala iz GLD serije…
Osim toga u digitalnom svetu muzike preamps nisu i najbitniji i jedini faktor koji utice na konacnu zvucnu sliku…zaboravio si na ADC i DAC's. U tome ih A&H sije za citave dve generacije (presonus koristi konvertore koji su dizajnirani pre 3 godine vs. A&H koji koristi najnoviju generaciju konvertora)….

Da se razumemo …..imam obadva miksera i ne pokusavam da nikog uverim da kupi ovo ili ono. Presonus je odlican mixer ali koncepcijski i tehnicki malo zaostaje ispred nove generacije.Pa zato valjda i postoje nove generacije….U ovom slucaju dajem prednost A&H QU-16 iz mnogih razloga kao izmedju ostalog i mnoge vodece sound kompanije.

Pozdrav
Dodato:
Eh da zaboravih da kazem da A&H iLive EFX algoritmi su daleko ispred Presonusovih DSP EFX…i da sad ne idem dalje u sitnice kao sto je realan LPF kod A&H umesto 6db/oktavi filtera kod Presonusa, A&H poseduje digital snake….itd….itd….. I verujte mi A&H zvuci odlicno….

Promijenjeno od zox2003 (22.03.2014 u 17:01 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
zox2003 je offline  
Sledeći član vam se zahvalio zox2003 za ovaj koristan post:
mikimiki (22.03.2014)