Videti jedan post
Star 02.04.2014, 09:40   #82
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

He he he, znam ja zaustaviti video na mjestu koje želim vidjeti. Kad sam rekao prebrz video mislio sam na segmente koje uopće ne mogu vidjeti. Zato ajmo redom.

Prvi video:
Više ne spominješ kvantizaciju, a prvenstveno sam na nju sam mislio govoreći o brzom videu. Dakle, mogu vidjeti poziciju perkusija (slika iz mog predhodnog posta) kada puštaš MIDI ali ih nisi prikazao na kraju, kada puštaš Style. Ako su tada pozicije perkusija na istom mjestu kao u MIDI-ju onda je problem negdje drugdje, a ne u Stylu koji je kreiran. Možda u količini podataka i sporosti računala ... teško je reči.
Zato sam rekao da probaš samo s perkusijama za koje govoriš da su "kvantizirane" kako bi lakše izolirao problem i našao rješenje.

Drugi video:
Problem koji spominješ u vezi različitih volumena na istom Stylu kod OMB10 i OMB11 javlja se zbog toga što program ne odradi dobro posao. Ali to se može rješiti malim trikom, postavljanjem pravilnih vrijednosti u header Styla.

Ako pogledamo drugi video od 0,25 do 0,30 sekunde, gdje "CC radi kako treba", vidimo da je 9=110, 10=127, 11=95, 12=100 i 13=66. Kada isti Style preslušavš u OMB11 te su vrijednosti drugačije ali samo za 11=127, 12=107 i 13=100. Problem leži u tome što OMB11 povuče vrijednosti koje su upisane u prvom taktu Styla, a zanemari one vrijednosti za volumen koje se nalaze u u MAIN A.
Ako taj isti Style pogledaš u nekom editoru, vidjet ćeš razliku u vrijednostima između prvog takta (Headera Styla) i onima koje se nalaze na početku MAIN A.
Za rješenje je potrebno unijeti željene vrijednosti na prvi takt i neće biti problema koji se sad pojavljuju.

"Soft aranžeri" su izvrsna stvar za "kućno čeprkanje", istraživanje i proučavanje. Međutim, uvijek postoji onaj ali .... Za live nastup je sve to malo škakljivo, nestabilno i nesigurno. Barem je takva situacija u ovom trenutku. OMB ima dosta nedostataka i mnogo raznih bubica, Styla Player je na žalost tu gdje je i pitanje je da li će ga netko nastaviti usavršavati, a niti vArranger nije bez mana, pogotovo u segmentu komuniciranja s VST-om.

I za kraj mala sugestija. Veoma je teško riješti problem ako je on opisan neprecizno, zbrkano i nepovezano. Treba uložiti malo vremena i preciznije opisati što se događa. Zar tvoje pitanje (bernoy) nije moglo glasiti, Isti Style različito reagira u OMB10 i OMB11? To je bila poanta tvog problema u drugom videu. Barem sam tako ja shvatio iako na kraju uopće nisam siguran da li je moj odgovor na tragu onoga što tebe muči.

casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
nikola1974 (02.04.2014)