Videti jedan post
Star 03.04.2014, 03:02   #99
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Header Stylea je prvi takt, koji aranzer i ne svira, vec on sluzi za slanje podataka pri uvodjenju Stylea u aranzer, bilo software, bilo hardware i on ne sadrzi nikakve note.

@branoy

Zasto si upisivao sve Midi komande za svaki Style Part ? Totalno nepotrebno ukoliko se nista ne mijenja. Dalje, nisi upisao sve potrebne (standardne) midi kontrole koje mora, ponavljam mora da postoje u zaglavlju Stylea u Yamahinom formatu. Jedan Style u Yamahinom formatu mora da ima upisane slijedece kontrole i to bez obzira da li su one upotrijebljene ili ne: CC#0, 7, 10, 11, 32, 91, 92, 93, 94. Sada poslusaj jedan sitni trik. Upisi CC0, CC32 i Program Change sa malim razmakom i to bas ovim redoslijedom kako sam i napisao, dakle, ne na istom mjestu u prvom taktu. Taj razmak neka bude samo par Tikova, a zatim upisi i ostale, gore nabrojane Controllere, takodje sa malim razmakom. Ovo donosi rasterecenje midi streaminga od OMB-a do software instrumenta. Emulator X3 je malo "potezi" po pitanju primanja midi naredbi, pa bi bilo dobro uvesti ga u neki VST Host a ne Standalone. I to odaberi 64Bit Host a Emulator X3 32 Bit uvedi preko jBridge. Ovo uradi bas ovako kako sam ti napisao i ne koristi nikako 64Bit Emulator X3. Mada se cini pomalo cudno, ovako ce daleko bolje da radi nego da upotrijebis X3 64Bit Standalone. Poslusaj me bice sve uredu jer ovo su rezultati dugogodisnjeg ispitivanja i testiranja raznih virtualnih instrumenata u radu sa software aranzerima. Inace, za sve probleme zahvali slaboj performansi svog kompjutera jer ona i te kako ima veze sa pravovremenim protokom podataka, odnosno midi naredbi u svim smjerovima. Vec sam ti na PP naglasavao ogroman znacaj konfiguracije audio kompjutera u radu sa aranzerskim softwareom i to stoji i dalje. Tvoja konfiguracija i vise nego slaba i od nje se mogu ocekivati svakakve nebuloze jer se kod aranzera radi o velikoj masi midi podataka ali i nepogrijesivom Timingu. Sve to mora da se ispostuje, pa jos ukoliko audio insterface nije bas najbolji, to udesetostrucava mogucnost nastajanja greske.

Promijenjeno od tranzit (03.04.2014 u 03:09 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
branoy (03.04.2014)