Citat:
Originalno postovano od Akordeonista
Cisto informacije radi, u fabrici je, kada sam bio pre dve godine, Gold model kostao 4800e! Generalno, to je cena kod vecine priznatih proizvodjaca harmonika (Bugari, Pigini, Borsini, Victoria, Soprani, Scandalli, Giostozzi...). Cene kod svih su se kretale oko 4700-4800e. Jedini izuzetak je bio Scandalli Super VI koji je kostao 7000e a ni po cemu nije bolji od neke druge harmonike tog ranga (Paolo Soprani - Super Paolo II, Bugari - Gold, i sl.)!
Po meni, taj Bugari sa oglasa ne bi trebalo da kosta vise od 3000-3500e, ipak je polovna! Opet, ne vredi govoriti nista dok ne probas instrument, jer je to najbolji nacin da utvrdis njegovu vrednost. Kao sto rece Mile, mozda ona tebi bas legne pa ti bude vredela 4000e, ne znas dok ne vidis o kakvom se instrumentu radi!
Licno, volim Bugari harmonike i od `95-te na ovamo sam svirao na dve njihove baritonke i mogu reci da je prva koju sam kupio novu te 1995. bila bolja tonski od druge, koju sam kupio isto novu negde 2004.-2005. ( ne secam se tacno). Ta druga harmonika je bila noviji model, malo usavrsenije mehanike ali tonski losija od te iz devedesetih godina. E sad, proceniti koja vise vredi je vrlo tesko jer i jedna i druga imaju svoje prednosti i mane, pitanje je sta ti trazis od instrumenta i na kom je nivou tvoja svirka, tj. koliko si u stanju da iskoristis one najfinije zvucne detalje koje taj instrument moze da pruzi.
|
Gledaj prijatelju ovako ja se nebi slozio sa tobom! Scandalli superVI je vrh vrhova svirao sam ju i nema tu puno opce dilemike i ne moze se mijeriti sa paolo soprani nikako ipak je scandalli klasa iznad,jer sve paolo sporani koje sam svirao nisu bile ni priblizno dobre kao Scandalli.
A da iskoristim priliku pa da kazem autoru teme ovako:
Evo moj profesor je prije nekih cca 2 mjeseca dobio ponudu da bude zastupnik za Armando Bugari u Hrvatskoj (vjerojatno i ovaj dio europe ali nisam ziher) sad ne znam dali je on prihvatio ili nije no ako zelis ima on puno kataloga pa si mozes pogledat a moze ti i koji savijet dati jos.
Eto javi se na pm ako te zanima pa ti dam i broj i ime profesora.