Originalno postovano od SMusic studio
Nemoj tako, prijatelju.
Ako sam napisao da raspolažem do 1800e, znači da ću imati toliko, recimo da imam pomoć prijatelja za toliko. Kada bih znao koju spravu hoću, ja ne bih ovde ni postavljao pitanje.
Ja radim sa aranžerima preko 20 godina i imao sam ih dosta. To što pišem loše o nekim modelima je zato što sam nešto i sam loše iskusio, a nešto sam čuo i od svojih prijatelja-kolega koji su imali neke modele što ja nisam.
Zadnjih godina nisam u toku sa novijim spravama, pa zato i pitam ovde vas koji ih imate i kakva su vaša iskustva.
Imao sam, recimo,ranije par meseci neki PSR, to je bila igračka. Takođe, imam i dan danas PSS Yamahu koja je isto igračka, ali radi kao sat, iako je stara preko 25 godina. Svirao sam na pozajmljenom Korgu i3 i X5D dve-tri svirke i bile su tada opake sprave.
Eto vidiš, ali danas se sve promenilo, PSR je postao ozbiljan instrument, Korg se uveliko pokvario sa kvalitetom i pouzdanošću, Yamaha je izbacila Tyros seriju koje je dobra ali preskupa (moj kolega ima T2 i pozlatio je, a imao je pre toga jako loš Korg N364). Drugi kolega je imao Korg M1 i kaže da od tada nije imao bolju klavijaturu, a sada ima Fantom X6. Jeste da to nisu sve aranžeri, ali firma koja stoji iza tih modela ukazuje da je kvalitet jako relativna stvar.
Zato ja sve to i pitam i nije tu ništa konfuzno. Ja samo želim, da ako potrošim pare, za koje očigledno ne dobijamo ono što bi smo sve hteli, dobijem bar nešto što će zadovoljiti moje skromnije potrebe. I sami ste pisali ovde po forumu da ne treba dati tolike pare ni jednom proizvođaču, jer nas očigledno deru sa svakim novim modelom, a ne opravdavaju te cifre nečim drastično novijim i pouzdanijim.
Eto,recimo, šta bi sa PA800? Ko je dao pare za njega, dao je i šta sad? Naravno da postoji sumnja u svaki novi model da se ne desi isto. Ako je to nejasno o čemu pričam, onda se izvinjavam što bespotrebno unosim konfuziju, ali moja iskustva i informisanost mi govore drugačije. Ja pratim ovaj forum već dugo, iako nisam bio aktivan član i jako dobro pamtim sva vaša nezadovoljstva i dileme oko puno modela bilo kog proizvođača. Uostalom, svi vaši postovi (pa i tvoji) su još tu, pa se podsetite šta ste sve pisali, naročito o modelima koji su bili tek u najavi a koje niste ni vi lično probali. Zar nije to unošenje konfuzije?
Dodato:
.........)
|