Videti jedan post
Star 26.05.2014, 19:14   #3
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Alen P Pokaži Post
Apsolutno krivo razmišljanje. Ako sad cijeniš Va7 npr. 500 eura, malo pogledaj oglase drugih klavijatura u tom cijenovnom rangu. U toj cijeni imaš Pa50, Pa50 sd, Pa60, Pa500 (bio čak za 450 eura), Yamaha 1500, 3000, 9000 (ak naletiš) još malo pa blizu Tyros 1 (možda se naleti), Roland e50, e60. Dakle, uopće nisi konkurentan, bez obzira kako ti je klavijatura sačuvana. To je sad stara, teška klavijatura s starim zipom i floppy-em, što ja (npr.) jako izbjegavam.
Ista stvar je o činjenici koju pišeš o G800, Em2000, jer ljudi zaista toliko cijene svoje mašine no, oni neće te klavijature prodati, vjeruj mi, a nećeš je ni ti.
Osobno smatram da smo došli do razdoblja kad je moguće novu kvalitetnu klavijaturu kupiti po povoljnoj cijeni. Tu pričam o npr: Roland Bk5, Yamaha psr 750 (ista kao 910), korg pa300/600. To su sve klavijature koje koštaju do 1000 eura a moguće je s njima raditi vrlo ozbiljno i mislim da bi cijene rabljenima morale itekako padati. Da, Va7 je očuvan, dobar, ovakav, onakav, ali to je stav srca koji nažalost nema veze s razumom. Kad prodaš Va7 i kupiš bilo koju od ovih novih (npr), pa sviraš na njima npr. steel gitaru onda ćeš razumijeti o čemu ti pišem. Staro je staro, mali samplovi sounda itd, itd.
Ispade sada VA7 najgora klavijatura, a do samo pre par godina je bila jako poželjna. Pogledao sam oglase, zato i kažem. Roland VA7 se smatra jako povoljno za 350 eura, ali klavijatura bez ičega i u jako žalosnom stanju. Što se tiče ZIP drajva, ja i to dajem 2 rezervna komada da ne bi ikada čovek imao problema sa tim. 1 zipeta je dovoljna za ceo repertoar koji neko svira za par stotina pesama, a danas se teško nalazi, nema ih više. Ja dajem 13 komada uz klavijaturu, od toga 6 kom. potpuno novih, pa i to valjda nešto znači.

A to ako naleti ovo ili ono za smešne pare, znam ja dobro kako je. Zašto mi ne naleti sad neki Tyros 3 ili 4 za male pare. Naleteće, ali za par godina kada ja već uveliko budem imao novu klavijaturu kada će i Tyros 3 biti kao sada moj VA7 (većini smešan).
Što se zastarelih boja tiče, hajde ovako, ja ću ti poslati 3 snimka, a ti da pogodiš sa koje klavijature je snimljeno.Daću ti ponuđene odgovore od 5 klavijatura uz kasniji video da je to stvarno snimljeno sa te klavijature. Ako pogodiš, poklanjam ti ProEL stalak za note, a ako ne pogodiš, šta ti meni daš?