Imaj na umu da manji bas zvučnik (u prečniku) daje oštriji i odsečniji bas. To ti je dobro ako sviraš narodnjake, naročito sa puno dvojki. Za kola i igranke ti je to idealno. Zato bolja bas pojačala imaju manje zvučnike u prečniku, ali da bi se nadoknadila snaga stavljaju po više komada u kabinet. (recimo 4x10")
Veći zvučnik daje jači zvučni talas, ali je mekaniji, širi i manje definisan u prostoru, a pošto se niski tonovi drugačije prostiru u prostoru od srednjih i visokih, onda dobijaš basove svuda okolo, ali bez jasnijeg tranzijenta. Ovo je dobro za zabavnu muziku i balade.
Ako imaš podjednaku snagu u recimo dve 12" kao i u dve 15", dobićeš oštriji bas sa dve 12", ali malo slabiju jačinu basa.
Drugo, jako je bitna konstrukcija kutije. Nije isto da li je po konstrukciji bas-bin ili bas-woofer (reflex). Bin daje oštriji bas, a woofer pojačani ali mekši niski zvučni talas (ispod 120 Hz)
Stvar je ukusa ko šta voli, ja recimo više volim snagu od oštrine i koristim 15", ali kao bin varijantu, a ne bas-woofer.
Pošto ti imaš dovoljno snage, izaberi šta ti više odgovara, pa po tome traži adekvatan model.
Ja sam dizajner zvuka, pa ti ovo kažem iz teorije ali i iz svog iskustva kroz posao.