Zato i jesu muljavi basovi kod mnogih zato što stavljaju opseg od 30,40Hz do 80. Najdefinisaniji bas je od 80-120Hz, pa se tako i skretnice prave do 120-130Hz, inače, da je prirodno da budu samo niže frekvencije od toga, ne bi ni bilo ovih vrednosti na skretnicama.
Uz aktivnu skretnicu, može bez problema da rastereti ZX-ove 12" od tih nižih frekvencija i dobije na snazi i čistoći finalne slike zvuka.
Inače, frekvencije od 25-30Hz izazivaju mučninu i neprijatan osećaj kod većine ljudi koja je prisutna blizu izvora zvuka.
Ja radim godinama sa ozvučenjem i to mi je osnova mog posla, mada ja radim često sa 2 snagaša, ali to su već snage za veće koncerte i neka druga priča.
Ovo nisam ja izmislio, već sam nešto naučio od ljudi profesionalaca sa kojima sam radio više godina i ovakva znanja se ne stiču iz priče po forumima, nego iz praktičnog rada sa opremom.
Stvar je ukusa kako ko voli da zvuči i o ukusima se ne raspravlja,ali postoje određene zakonitosti kojih se treba držati, bilo šta da se radi sa ozvučenjem.
Drugo, pošto sam završio DIZAJN ZVUKA, imao sam posebnu oblast: frekvente karakteristike i prostiranje zvuka, pa se i tu nešto nauči o tome.