Videti jedan post
Star 29.06.2014, 13:01   #10
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

MOgu da pokrenu prinudnu naplatu ukoliko stvarno imaju crno na belo... kao sto su potrošeno a neplaćeno... Naravno, Ali sto se tice ugovora i usluga kojima se ogradjuju ugovorima stetnim po drugu ugovorenu stranu... tu idem do kraja. Recimo: Ugovor sa Telenorom potpisan na dve godine paket od 600 dinara ( najmanji paket prenesi... ) Nakon samo godinu dana preimenuju paket u 700 dinara i takav mi racun posalju. S obzirom da sam potpisao na 600 dinara 2 godine, povredili su ugovor. Ja se pismeno nisam slozio o povecanju pretplate. Nazvao ih , objasnio im Zakon o zastiti potrosača, jer su morali da posalju aneks. Njihov odgovor je bio: gospodine imate pravo da se nesložite sa time, i da raskinete ugovor bez naplate ostalih 12 preostalih meseci, vec samo koliko ste u poslednjem mesecu potrosili. Dakle nisu smeli da povrede ugovor koji je potpisan. E sada ima 90 % stvari u kojima im ne mozes nista naravno. Ipak su potkovani. Ali me nisu obavestili o mojim pravima, vec samo poslali racun. Ja sam jedan od njih 1000 koji je nazvao i opet nisam raskinuo ugovor. Zbog broja. Hteo sam da vidim ko koga ovde za*ebava, i ima li spasa od harača na ne dozvoljen zakonski način....

Moj brat prestao je da placa kredit Raifaisen banci nakon 2 i po godine ( od 7 godina ukupno). Trazili, zvali, i prestali... Snimi li su ga da je u Srbiji nakon 3 godine, prosledili sudu i sada ide prinudna naplata sa kamatom. Da ima neku nekretninu na njegovom imenu otišla bi glat. Ali ovako moraju da cekaju kada ce mu plata krenuti preko racuna da mogu da skinu 50 % od svake... u medjuvremenu mora da uplauje po sistemu daj koliko daš... Ali im mora vratiti. To se ne zaboravlja.