Citat:
Originalno postovano od casper
Uglavnom je već rečeno ali vidim da si još uvijek u dilemi .....
Zaobiđi ovakve oglase i kupovinu tog tipa u širokom luku.
Boldani dio teksta jasno pokazuje da se radi o običnoj i bezobraznoj prevari za totalne naivce. 
|
Ne, neću da kupim, poslednje što sam mu napisao je da ako hoće, da mi pošalje instrument na kućnu adresu bez ikakve uplate unapred, pa kada mi stigne i kada proverim sadržaj paketa, onda mogu da mu platim ceo iznos preko kurira koji je doneo.
Drugo, proverio sam sa DHL-om, postoji mogućnost plaćanja svih dažbina (carina, porez, pdv) preko njih od strane pošiljaoca, tako da možeš dobiti robu na kućnu adresu sa plaćenim svim pomenutim dažbinama koje se uračunavaju u ukupnu cenu robe.
Isprovocirao sam tipa da mi umanji cenu zbog mog rizika i posle dužeg pogađanja prvo je pristao na uplatu polovine cene, pa na kraju na 150$ (toliko bi mu na kraju bilo dovoljno da me opelješi po fazonu: ovaj nije glup, daj šta daš, dosta mi je i 150$).
To sam uradio sa par caka samo da bih se uverio da li je totalni prevarant. Koja bi to ozbiljna firma pregovarala sa mnom i pogađala se oko cene kao na pijaci, a on je naseo...
Očigledno je da je prevarant i to opasan, samo što je posle višednevne prepiske pao na još nekoliko trivijalnih gluposti i ofirao se kao najveći glupan.
Dobro je što ste pokrenuli brisanje ovih oglasa, jer neko će se debelo zeznuti ako uleti u ovo.
Pozdrav