Videti jedan post
Star 10.07.2014, 12:46   #10
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Korisno i jasno kao i uvek od Deje.
Ja opet moram da pomenem moj VA7. Sve je to od efekata za real parts imalo i kod VA, s tim što je u masteru bilo delaya a sad ga kod BK nema, pa ga moram sada dodavati kroz performance, ako sam to dobro shvatio.
Drugo, na VA sam imao opciju u globalu da po uključivanju kavijature izaberem jedan user program koji će se automatski učitati na startu i koji želim da mi bude default.
Takav user program sa podešenim efektima koje sam ja postavio mi je bio osnovna postavka za dalji rad,ali bez pozivanja drugih user programa. Znači, svi reverbi, delay-i, MFX i EQ su mi ostajali takvi kakvi su bez obzira koju boju ili ritam dalje birao ručno, kažem - bez pozivanja drugih user programa.
Ako sam hteo da te postavke imam i u drugim userima, ja sam ovaj početni user jednostavno iskopirao na druga mesta i tamo dodao već šta treba, druge boje, ritmove,transpose,d-beam i ostalo...
Nadam se da to postoji i kod BK.

Što se točkića tiče, znam da ga mogu izbeći, ali samo kada uradim performance. Ovako, kao ja u prodavnici, nepregledno je i mučno tražiti točkićem (samo zato što nema touch).
Zašto mi je ovo bitno? Zato što ja kad radim, najčešće tražim na stotine ritmova ili boja koje će mi se uklopiti u tu pesmu i tada još nemam definisan performance, pa mi je malo nepregledno i pipavo okretati i stiskati točkić za svaki taj ritam ili boju koje isprobavam. Posebno mi je "pipavo" što okretanjem točkića često kursorom promašim ono što sam želeo da kliknem, jer kolena na točkiću su blizu i lako umesto 2 pozicije preskoči za 3 ili čak 4 mesta.
Nije ovo strašno, treba vremena da se navikneš, pa ne može sve da bude idealno.

I na kraju, ovde izgleda nema vlasnika BK-9 osim vas dvojice.
Tužno...

Hvala, Dejo, na odgovoru