Videti jedan post
Star 11.09.2014, 00:10   #25
AcaG600
Ovaj baš voli da kuca

AcaG600's Avatar

Registrovan/a dana: 05.01.2012
Mjesto: Kruševac
Downloads: 130
Uploads: 14
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 117 puta u 110 Postova
Instrumenti: Roland VA-5 expanded ZIP & KORG X5D ; DELL Inspiron 15 3521 + Kontakt 5 + MIDI + Samples
Interesi: Klavijature, računari...
AcaG600 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
AcaG600 pošalji poruku preko MSN messengera AcaG600 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Okej Razumeo sam onda sustinu. Imam samo jos jedno pitanje za kraj, a to je kada se namesti sa GAIN-om na svim kanalima ulazni signal kako treba da ne pikuje i slicno i kada se faderom pojacava ili smanjuje taj kanal, da li sme da se fader za volume "tera" preko 0db, uzmimo za primer da je los mikrofon, nekvalitetan, pa nema jacinu i snagu da tako kazem, a potrebno je da se malo pojaca, pa kada namestimo sa GAIN-om recimo njegov signal i dole fader stoji na 0db, a on nam je tih, da li smemo sa faderom da idemo iznad tih 0db da bi dobili "jacinu" ili ne? Msm verovatno je odgovor, los kvalitet i to, sa dobrim nece da bude tako, verovatno da je to i kapiram, ali ono, "uzmimo za primer" da je ova situacija kao sto sam rekao gore, sta se onda desava.
Isto pitanje vazi i za MASTER Volume fader. Da li sme da se prebacuje preko 0db kada su svi ulazni signali preko GAIN-a namesteni ili ne?
Hvala jos jednom Pozdrav