Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
|
Cena, ha. Pa cena je problematična i kod Yamahe, pa ne vidim toliko žalbi i pritužbi vlasnika Yamahe kao kod Korga. Možda ti nisi imao većih problema sa Korgom, ali pogledaj i sam samo ovaj forum. Ja svako jutro prvo pregledam nove poruke uz kafu,pa onda počinjem da radim. I šta vidim,svaki dan nove teme, ne radi mi na PAxxx ovo, neće da mi radi na PAxxx ono...,ne mogu da podesim na PAxxx to, ne čuje mi se na PAxxx, loše mi zvuči na PAxxx ovo, gde mogu da nađem za PAxxx ovo, crklo mi na PAxxx ovo,gde da nađem polovno ovo za PAxxx...
Jeste da ovde ima najviše vlasnika Korga i PA serije, ali, brate,što je mnogo mnogo je.
Što se tiče PA3xLe, bile su najave da je konkurent BK-9-ki, pa nešto baš ne videh u čemu je prednost. Sve je uglavnom isto kao na PA900,osim dirki i tih ambijentalnih bubnjeva, izbačeni zvučnici... Pa jel to vredno 500e? Nebuloza.
Čak i PA900 nešto se ne pokaza kao konkurentni aranžer, iako je jeftiniji od BK9.
Da ne ispadne da ja nešto branim BK-9, ni meni se baš ne sviđaju neka rešenja na njemu,ali to je to za 2k evra. Kada bih se ja pitao, ne bih gledao ništa drugo osim bilo kog Tyrosa, ali realno, za 2k evra možes sada kupiti samo neki T3 u sumnjivom stanju. Što je mnogo, mnogo je...
A što se ružnoće tiče, pa jel to neko kupuje klavijaturu da bi se prvenstveno slikao sa njom? Gledano sa strane publike, 99% vidi od svake klavijature samo prednju stranu gde su priključci i natpis Yamaha, KORG, Roland...Ko hoće da glumi nekog šmekera i fensera, neka kupi one šarene modele koji se kače na vrat i sviraju na kolenima, stavi maramu oko vrata i naočare za sunce i piči bato. To je mnogo atraktivnije od pasivnog sedenja iza aranžera u nekom ćošku. Meni je mnogo bitnije šta je unutra u klavijaturi i kako zvuči, nego manekenisanje sa njom. Dobro, možda je nekome prevashodno "lepota" i fenseraj, meni to nije bitno uopšte jer ja radim kod kuće u studiju.
A što se tih zavlijanerskih semplova tiče (opet ti semplovi), pa to imate odavno na Korgu i zašto bi neko davao pare za novu klavijaturu kada sve te čergarske zavijuše, turske zujalice,sintetičke gajde i unakažene harmonike rade i na starijim modelima. Šta to onda dobijaš za 2300evra što nisi imao do tad, stvarno ne razumem...Te pare nisu moje, pa nek ih baca ko kako hoće, ali ovde neke polemike onda dalje gube svaki smisao, jer je ustvari pitanje zašto, iz kog razloga i sa kojim ciljem bi neko kupio novi PA3XLe i dao toliko para za koje ova sprava ne vredi.