Uffff, drugari... Evo vidite koliko je sati dok postavljam post. Taman vam pisem pred spavanje jer sam polomljen totalno. Bio sam sa kolegom svirao momacku vecer u nekoj vikendici 10 km od Mostara, ja na Tyrosu3, a kolega pjevao.
Prostor je bio dosta mal, dakle ja sam sa Tyrosom bio namontiran 2-3 metra od stola i klupe gdje su sjedili, nisam mogao vise nazad da se maknem. Uglavnom, ekipa je pocela skakat po stolu i gurat se i dogodi se da se poveca kolicina gemista slije na desnu stranu (moju desnu) klavijature.
Posljedice? Svi tasteri od boja, registracije, ots-ovi krenu da luduju i da se sami pale. Jbg, momci tek svjesni sta su napravili, pritrcavaju, brisu, izvinjavaju se. Ja i nisam uopce reagirao nervozno koliko sam inace zamisljao da mi se tako nesto dogodi. Kako smo obrisali klavijaturu imamo sta da vidimo. Pola registracija ne radi, isto tako i ots-ovi, a taster od banke za voice-ove je primio vecinu gemista, tako da je on "radio" non stop i nije se moglo nista od njega drugo odabrat od tastera.
Tasteri od registracija, ost-ova i partova vidi se mokri iznutra. Mladozenja i momci se izvinjavaju i kako su svi imucniji momci, govore da nosim na servis, da ce sve da plate, a ako se ne bude moglo napravit, kupuju mi Tyros5, jer sam im jelte naglasio da Tyros3 i Tyros4 vise nema u prodaji kao novi. Uglavnom, odradili smo svirku do kraja, na kraju su su tasteri donekle radili, iako se znalo dogodit da mi se registracija promijeni u sred svirke. Zaboravih napomenut, da mi je dinamika riknula na zadnjem tonu Bb, dakle samo se culo fortissimo.
Evo dosao sam kuci prije 2 sata i sve do sada sam proveo vrijeme rastavljajuci klavijaturu, skidao dirku koja je zapinjala i susio fenom. Naravno morao sam da odsarafim i skinem plocu s kontaktima, osusim fenom kontakte i naravno da povadim tastere od registracija i ots-ova i partova i da im povadim listice i njih isto tako osusim fenom jer su bili puni gemista. Sastavio, zasarafio i Bogu hvala sljakaju svi tasteri bez problema, cak i dirka ima sad full dinamiku, dakle sve je u redu i zavrsilo je nadam se odlicno.
Samo mi se cini drugari moji da moji nocasnji domacini bas nece biti upoznati s tim da je sve u redu. Sto se mene tice, klavijatura je pokvarena i mora na servis