Tema: Korg PA 600
Videti jedan post
Star 08.10.2014, 21:38   #54
SMusic studio
Vredan član društva

SMusic studio's Avatar

Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
SMusic studio ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Znači samo pretnja sudom i tamo.
Eh živote,a kako su samo ljubazni kada treba da ti uzmu pare.
Nedavno u jednoj radnji probao sam neke klavijature i zahvalio se na kraju, a prodavac skočio na mene da mi uzme pare po svaku cenu i ne pušta me. Ja mu rekoh da se dvoumim oko par modela i da ću naknadno odlučiti, ali on ne popušta. Na kraju je bio vidno razočaran, skoro ljut kada je shvatio da neću sada da kupim. Svuda su isti...

Da ne off-ujem više, nije to tema, tema je PA600.
Pogledao sam malo i po drugim forumima. Primetio sam da ima nekoliko ljudi sa kvarovima na PA600 gde je crkao pitch bender, a vidim da hoće i na ponekome da crkne ekran. Ima par reklamacija da USB sa prednje strane neće da radi, pa hoće, pa vraćanje na fabrička podešavanja i tako profunkcioniše. To su izgleda neki globalni kvarovi kod tih modela i prava je sreća ako ubodete primerak koji nema ni jedan od ovih problema.
Meni se u startu nije svideo oblik, osećaj i otpor pomeranja pitch bendera ni na PA600 ni na PA900. Možda zato što sam navikao na Rolandov, jer i kod Yamahe mi tek ne odgovaraju ona 2 posebna točkića. Kod Korga mi pitch bender liči kao na neki džojstik za igrice i nekako mi deluje slabašno i nepouzdano jer je prilično mekan i labav, a ona šipčica mi dođe kao drškica od lilihipa. Eto, ispostavilo se da nije kvalitetan i da mu odlaze kontakti.
Pitam se samo da li je pitch isti i na PA3x, jer za taj model ne nađoh da ima tih problema.