Videti jedan post
Star 25.11.2014, 01:47   #7
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Misliš na MIDI komande koje bi pozivale text? Mislim da nema, nisam siguran 100%.

Meni je jednostavnije i lakše birati text na klavijaturi i da se prikazuje na vanjskom ekranu. U registracijama imam Style, tempo, voice ... i text. Jednim pritiskom dobivam sve što mi treba. Na ekranu klavijature se nalazi osnovni prikaz, a na vanjskom ekranu je samo text pjesme. Vrlo je nezgodno u toku svirke dodatno tipkati po tabletu. Barem meni.

Na stalku ispod vanjskog ekrana imam i tablet (na slici se vidi, samo nije upaljen ekran) za svaki slučaj. Vrlo ga rijetko koristim.

Kod kupovine treba obratiti pažnju i na omjere ekrana jer nisu svi isti. 16:10 nije dobar za čitanje texta. Kada je takav ekran u položaju da je kraća strana po horizontali, obično nedostaje dužine za cijeli stih. Ako ga okrenemo suprotno, kod više teksta bi ga trebalo scrolati ili poprilično smanjiti font. Ovo je pogotovo izraženo kod manjih ekrana.

Opet, svakome po njegovoj želji. Definitivno, ekran d 10" je optimalan i nije prevelik, tj ružan.

Poslikao sam jedan 7", 10" i Tyrosov ekran da se vidi razlika.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg setup.jpg (88,2 KB, 154x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg ekran.JPG (94,9 KB, 152x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg ekran2.JPG (92,5 KB, 151x skinuto)
Highslide JS
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
b.o.Y.c.h. ČK (25.11.2014)