Tema: Omb
Videti jedan post
Star 04.12.2014, 23:30   #6
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ovo što si označio nije vezano samo uz ritam koji si spomenuo. To je (na žalost) uobičajeni feler koji se događa na gotovo svim pratećim insturmentima, a pogotovo gitarama. U live svirci se to ne događa niti se čuje. Predpostavljam da je ova "greška" (ako je tako možemo nazvati) vezana ili uz lošu koncepciju Sonara ili uz kašnjenje podataka među "komponentama" sustava. Mislim da je prije ovaj prvi razlog jer Sonar zna brljaviti i u nekim drugim prilikama. Vjerojatno si primjetio da prilikom pohrane MIDI-ja uvijek dođe o pomicanja za par ticks-a. To nije bio slučaj kod staroga Cakewalka.

Pokušaj posao odraditi sa XGWorksom i možda nećeš imati ovaj problem. Nisam se posebno zabavljao s tim ali znam iz jednog kratkog testiranja da je izrada songa u XGWorsku prava šala. I nisam prijetio problem sličan ovome.

Ako želiš "očistiti" ove kratke note u Sonaru to se lako odradi s opcijom Filter (Edit > Select > By filter) gdje zadaš da vrijednosti označenih nota budu kratke (Duration - Min Max) i s jednim potezom selekcioniraš sve "uljeze". Nakon toga ih samo obrišeš.
casper je offline   Reply With Quote