Videti jedan post
Star 15.12.2014, 14:28   #2
megane
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Uploads: 1
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
megane ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

I da ja još dodam nešto ovoj temi o fajlašima, mada imam sam muzičko školu i posle još i još obrazovanja na harmonici i klaviaturi, ima i kreize što manje je muzičara što je jeftinije to je bolje za gostionicu. Pre više godina sviralo nas je petoro, onda trojica, a sada mnogoputa i sam. Vrlo dobro sviram harmoniku, i aranžer, a zbog nedostatka vremena pusti i koji fail. A da fajlaši ne treba da ništa ne znaju, to baš ne pije vodu. Za fail treba dobro da se poznaje studijsko poznavanje muzike, da je fail onda lepo sređen ( što treba isto tako mnogo vremena, ali to je neki drugi rad kao da se vježba aranžer ) i treba poznati i midi tehnologiju, a uz sve treba znati i tačno da se pjeva. Znači imam obrazovanje muzike, i aranžera da se sredi i još fajl da se sredi, midi tehnologiju znači. To znači da ja moram da imam više znanja od onoga ko samo tera aranžer, jer ja sviram harmoniku, pjevam, aranžer koristim, i fajl. A treba da moram i dobro koristiti i miksetu da je dobar zvuk u sali, nema kraja ovoj muziki. Ne možemo više da sviramo kao u 1980 ili 1990 godine. A živi bubanj i živi band je nešto sasvim drugo, pa zato je 5 puta skuplije. Pozdrav svima koji radite dobar zvuk i dobro muziku!
megane je offline